Sport

„Călăraşi Cup”, un regal fotbalistic. Udinese Academy, campioana competiţiei

Municipiul nostru a găzduit, în perioada 15-17 decembrie 2023, competiţia destinată fotbalului juvenil, intitulată „Călăraşi Cup”. Evenimentul a fost organizat de societatea Ecoaqua şi a reunit, pe terenul Sălii Polivalente „Ion C. Neagu”, 16 echipe înscrise la categoria 2015. De asemenea, în toate aceste trei zile de întreceri sportive, participanţii s-au bucurat de prezenţa fostului mare portar, supranumit „eroul de la Sevilla”, Helmut Duckadam.

După ce peste 300 de copii talentaţi la fotbal au făcut spectacol pe teren, a venit şi momentul ca aceştia să fie recompensaţi pentru toată munca depusă în cadrul turneului. Astfel, în data de 17 decembrie a.c., a avut loc festivitatea de premiere a micilor sportivi.

Căştigătoarea competiţiei Călăraşi Cup a fost echipa Udinese Academy.

Pe locul IV, s-a clasat Atletic Călăraşi, pe locul III, CSM Olteniţa, iar pe locul II, Medin Sport Slobozia.

De asemenea, au fost premiate şi reprezentantele fotbalului feminin, respectiv Daria-Gabriela Oprea, Iris Bogdan şi Ilinca Sărăcăceanu.

Titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Vlad Moise, reprezentantul formaţiei Atletic Junior.

Darius Neagu, membrul echipei Medin Sport Slobozia, a fost desemnat ca fiind cel mai bun jucător tehnic.

Golgeterul competiţiei, care a fost în centrul atenţiei, este Cosma Bozea, cel care face parte din echipa CSM Olteniţa.

Totodată, Matei Penu şi-a câştigat titlul de MVP al competiţiei sportive.

Menţionăm că, toţi participanţii au fost premiaţi de către operatorul regional de apă-canalizare.

În cadrul manifestării, atât directorul general al S.C. Ecoaqua S.A, Eduard Grama, cât şi marele Helmut Duckadam şi-au oferit, reciproc, plachete.

„În primul rând, vreau să vă felicit pe dumneavoastră, pentru modul civilizat în care v-aţi încurajat copiii, pentru că am fost şi la alte turnee, unde am văzut cu totul altceva. Felicit fiecare fotbalist sau viitor fotbalist, indiferent de locul pe care l-a ocupat. Felicitări, aţi depus efort, aţi dorit să câştigaţi. Unii au reuşit, alţii o să reuşească altă dată. Îl felicit pe domnul director, pentru implicarea la acest turneu şi nu doar la acesta. Vă doresc tuturor sărbători fericite şi multă sănătate”, a declarat Helmut Duckadam.

„Aş vrea să aplaudăm copiii, pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile. Toţi au câştigat, în primul rând, prin ambiţia pe care au arătat-o la această competiţie. Toţi vor fi premiaţi de către Ecoaqua, operatorul de apă, împreună cu susţinerea Consiliului Judeţean. În acelaşi timp, îi mulţumesc domnului Duckadam, pentru prezenţă şi pentru faptul că aceşti tineri au nevoie să fie motivaţi, să fie susţinuţi, şi, bineînţeles, cu părinţii alături de ei. Încă o dată, felicitări, un an nou fericit şi sărbători fericite”, a afirmat Eduard Grama. 

A fost a doua oară, în 2023, când s-a organizat acest turneu al campionilor.

”Cupa Călărași” a desfășurat, la finalul anului trecut, un turneu pilot, la care au participat mai multe cluburi de pe plan local, dar și din județele învecinate. Întrecerile s-au desfășurat pe parcursul  a trei zile în Sala Polivalentă și s-au întrecut categoriile de vârstă 2014-2015. Competiția a avut succes, mai ales că pe plan local nu sunt organizate des astfel de întreceri, care sunt esențiale pentru performanțele juniorilor.

Chiar în luna mai a acestui an, operatorul regional de apă-canal a organizat prima ediţie a competiţiei de fotbal, unde s-au întrecut 20 de echipe de juniori. Pe atunci, „Călăraşi Cup” a avut loc pe Arena „Ion Comşa”. Pentru că a fost un real succes, s-a luat decizia ca, începând cu anul acesta, evenimentul sportiv să devină un turneu de tradiție la Călărași, având ca sprijin operatorul de apă și canalizare, S.C. Ecoaqua S.A. Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *