Actualitate

Călăraşi/Peste patru sute de poliţişti vor acţiona în perioada Sărbătorilor Pascale

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași,  împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, sunt la datorie, în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță. 

 În perioada 22 -25 aprilie a.c., peste 400 de polițiști vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și prevenirea faptelor antisociale.

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a fluidiza traficul rutier.

De asemenea, polițiștii rutieri acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru a evita să deveniți victime ale unor infracțiuni, vă recomandăm să țineți seama de câteva sfaturi utile:

  • nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;
  • păstraţi banii și portofelul în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, şi nu în buzunarul de la spatele pantalonilor;
  • dacă sunteţi într-un loc aglomerat nu ţineţi poşeta lateral sau în spatele dumneavoastră. Ţineţi-o la vedere, cât mai strâns, sub braţ.
  • mare atenţie când constataţi că fiind într-un spațiu aglomerat, persoane străine se ciocnesc din greşeală de dumneavoastră. Aceştia pot fi uneori hoţi, iar “coliziunea” este regizată;
  • dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;
  • când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni.

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

„Vă dorim să aveți sărbători liniştite, iar învierea Domnului sa va găsească sănătoși și cu cei dragi aproape”, transmit reprezentanţii IPJ Călăraşi. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *