Educație

Călărași/ Șase elevi de nota 10 la Evaluarea Națională

Au fost comunicate primele rezultate ale Evaluării Naționale. Potrivit site-ului evaluare.edu.ro, în județul Călărași, șase elevi au obținut media 10 la examen. Aceștia sunt absolvenți ai următoarelor instituții de învățământ: Colegiul Național “Neagoe Basarab” Oltenița, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Călărași (două medii de 10), Școala Gimnazială “Carol I” Călărași, Școala Gmnazială “Nicolae Titulescu” (două medii de 10).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Anul acesta, în premieră, rezultatele la Evaluarea Națională s-au afișat anonimizat, astfel că fiecare elev a primit un cod cu care va putea vedea ce notă a obținut la examen. Această măsură a fost luată pentru respectarea Regulamentului general privind protecția datelor.

Vă reamintim că la Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020, s-au înscris 2.413 absolvenți ai clasei a VIII-a. La proba scrisă de Limba și literatura română au fost prezenți 2.092 candidați, iar 321 nu s-au prezentat la examen. La proba scrisă a disciplinei Matematică au fost prezenți 2.070 de candidați, în timp ce alți 343 de elevi au absentat.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

foto: www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *