Actualitate

Cazuri noi de coronavirus, înregistrate în județul Călărași

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că astăzi, 4 mai a.c., la nivelul județului nostru sunt monitorizate 188 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 225 de persoane se află în carantină instituționalizată. În ultimele 24 de ore, două persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 12 persoane au ieșit din carantină. În prezent, la nivelul județului sunt 59 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 43 au fost declarate vindecate și două persoane au decedat.
Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.
În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 64 de sancțiuni în valoare de 116.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *