Sănătate

CNAS, precizări despre funcționarea cardului de sănătate din cartea electronică de identitate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a pus la dispoziția dezvoltatorilor de soluții informatice, încă din luna martie 2022, gratuit, un soft care trebuie integrat în aplicațiile informatice folosite de furnizorii de servicii medicale, pentru a putea utiliza cardul de asigurări de sănătate din cartea electronică de identitate (CEI).

Potrivit CNAS, acest tip de soft de mici dimensiuni (1,05 MB în cazul nostru) este cunoscut sub denumirea de specialitate de „bibliotecă” (virtuală) și permite utilizarea unui nou instrument într-un sistem informatic deja existent.

Softul CNAS, denumit „Biblioteca eCard SDK”, cuprinde funcționalități ce permit utilizarea simultană atât a cardului național de asigurări de sănătate cât și a cărții electronice de identitate cu card de sănătate încorporat.

Programul informatic menționat poate fi descărcat de pe site-ul instituției, www.cnas.ro, din secțiunea „Informații furnizori”, sub-secțiunea „SIUI”, sau urmând linkul direct: http://siui.casan.ro/cnas/siui_3.7/ecard.sdk.

Foto: www.fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *