Sănătate

Comunicat de presă/ Spitalul Județean Călărași, 270 testări COVID

Informăm populația județului Călărași că începând cu data de 24 iunie 2020, laboratorul de analize din cadrul Spitalului Județean Călărași are capabilitatea de a efectua testare SARS COV, având posibilitatea de a testa 4 pacienți pe oră, urmând ca în scurt timp această capacitate să fie dublată.

Din momentul achiziției echipamentului RT- PCR s-au demarat procedurile de includere a spitalului pe lista laboratoarelor acreditate din rețeaua de testare națională, astfel Ministerul Sănătății va deconta 200 de lei pentru fiecare test realizat.

Echipamentul, marca CE- IVD, eliberează rezultatele în maximum 60 de minute din momentul punerii probei în lucru, fiind un real folos în regim de urgență.

Conducerea unității spitalicești recomandă persoanelor care nu au nicio legătură cu actul medical să verifice orice informație înainte de a lansa în spațiul public date nereale.

În această perioadă deosebit de grea prin care societatea noastră trece, DECENȚA este primul lucru care ar trebui să stea la baza oricărei aprecieri atunci când se discută despre activitatea cadrelor medicale sau a celor care contribuie la asigurarea infrastructurii medicale.

Facem apel la respect și la neimplicarea spitalului în jocul politic.

Conducerea Spitalului Județean „Dr. Pompei Samarian” Călărași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *