Sănătate

Coronavirus/149 persoane confirmate, dintre care 105 vindecate și 7 decedate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași informează că în data de 24 iunie a.c., la nivelul județului sunt: 3 persoane în carantină instituționalizată; 1.404 persoane în autoizolare la domiciliu, aflate sub monitorizare; 149 persoane confirmate, dintre care 105 au fost declarate vindecate și 7 persoane au decedat. În ultimele 24 de ore, o persoană a ieșit din carantină și 80 de persoane au terminat perioada de izolare de 14 zile.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

“Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20”, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *