Eveniment

Evenimente derulate în luna sărbătorilor de iarnă, la Călărași

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Călărași, Marinela Voivozeanu, a vorbit, în data de 2 decembrie a.c., în conferința de presă a PSD, despre programul evenimentelor derulate în luna sărbătorilor de iarnă.

Redăm declarațiile acesteia:

“Așa cum ați văzut, de 1 decembrie, a fost organizată festivitatea dedicată Zilei Naționale a României, la Monumentul Eroilor de la Orizont. A urmat un spectacol artistic, cu copiii Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, dar și o expoziție la Muzeul Dunării de Jos, intitulată ‘Drumul către Unire’.

Mâine (n.r. 3 decembrie a.c.), este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Vom avea serbări în centrele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și la Școala Specială care se află în subordinea Consilului Județean.

În data de 6 decembrie, începând cu ora 11:00, în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație, 55 de copii nevoiași din județ vor veni alături de noi, îi vom îmbrăca și, într-un cadru festiv, vom sărbători această zi. După ce vor primi cadourile din partea funcționarilor publici, din partea executivului Consiliului Județean, din partea subordonatelor, dar și a consilierilor județeni, copiii vor fi invitați la un film 3D. Cred că va fi o surpriză pentru ei, nemaintrând într-o sală de cinema.

Din data de 17 decembrie până pe data de 31 decembrie, vom deschide Târgul de Crăciun. Încercăm să organizăm un altfel de târg, pe platoul din fața Consiliului Județean, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași. Încercăm să bucurăm atât micuții, cât și pe toți cei care simt emoție în momentul în care vin sărbătorile de iarnă. La ora 18:00, vom avea deschiderea oficială a acestui târg.

Pe 18 decembrie, la sala Barbu Știrbei, vom avea un program artistic,  ‘Colinde de Crăciun’, susținut de Palatul Copiilor Călărași.

La data de 20 decembrie încercăm o premieră, și anume Ignatul. Tradițiile de Crăciun le aducem în fața copiilor, care probabil nu au văzut așa ceva. Muzeul Dunării de Jos se ocupă de aceste tradiții de Crăciun, pe platoul Consiliului Județean Călărași.

Din data de 20 decembrie până la finalul anului, în Parcul Central, vom avea amenajat de iarnă foișorul, unde copii din municipiu, dar și din județ, își pot face fotografii alături de Moș Crăciun.

În data de 22 decembrie, sala Barbu Știrbei  va găzdui un spectacol extraordinar, ‘Oleg Danovski’. Pentru a doua oară, vom avea un astfel de spectacol la Călărași.

În zilele de 23, 24 și 25 decembrie vor avea loc spectacole, în aer liber, pe scena amenajată în fața Consiliului Județean. Ziua vom avea colindătorii din județul Călărași, care vor urca pe scenă și vor primi pachete, iar seara vom avea artiști îndrăgiți de cetățeni.

Pe 31 decembrie, încercăm să organizăm, anul acesta, Revelionul. Deocamdată, avem ora în așteptare. Va fi un parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație, Protoieria Călărași și Palatul Copiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *