Politică

Filipescu: “Am avut curajul să facem ceea ce este corect și important pentru țară”

Senatorul liberal Răducu Filipescu a criticat dur atitudinea PSD, acuzându-i pe social-democrați că dau dovadă de tupeu atunci când acuză PNL de slabă guvernare:

“Vin acești neocomuniști – PSD și spun că guvernul PNL este un guvern incompetent. Îmi aduc aminte de doamna premier care nu putea să articuleze o frază… Nu am văzut atâta tupeu. Nu mi-am putut închipui că oameni care au o oarecare educație, reprezintă și ei niște cetățeni în Parlament… să aibă un tupeu care depășește nu obrăznicia, ci care duce spre tâmpenie. Nu am văzut atâta tupeu. Au distrus țara asta și ei sunt moț în vârful grămezii. Mai răi, mai parșivi și mai mincinoși decât PSD-iștii nu cred că există nicăieri.”

Filipescu spune că o majoritate toxică și retrogradă a demis Guvernul pentru a împiedica alegerea primarilor în două tururi, lege pe care PNL și-a angajat răspunderea.

Parlamentarul liberal acuză PSD că a votat moțiunea de cenzură după ce PNL a demonstrat în 3 luni cum trebuie guvernată corect o țară. Senatorul Răducu Filipescu a trecut în revistă și principalele realizări ale guvernării PNL:

“Dacă ne uităm înapoi, acum suntem mulțumiți că am avut curajul să preluăm guvernarea atunci când nimeni nu o dorea. Am avut curajul să facem ceea ce este corect și important pentru țară. Ce am făcut noi, în 3 luni de guvernare? În primul rând, am avut grijă ca fiecare român să poată vota. Guvernarea PNL a avut grijă ca alegerile prezidențiale să se desfășoare corect și fără incidente. Astfel, aproape 1 milion de români din diaspora au putut vota. Ne amintim, în același timp, de tertipurile PSD, care a făcut totul să blocheze și să descurajeze votul românilor din străinătate. PSD a umflat aparatul de stat cu pile și sinecuri politice. PNL a redus numărul ministerelor la 16.Guvernarea PNL a deblocat banii din TVA și concedii medicale ai firmelor, pe care PSD îi sechestrase ca să mintă cu privire la deficitul bugetar. PNL a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o. PSD i-a obligat pe oameni să plătească mai mult, iar PNL a obținut cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană. Am rezolvat problema transportului școlar în timp ce PSD a fost mai preocupat de interesele clientelei de partid, de sifonarea banului public. PNL a deschis competiția în sistemul de sănătate în beneficiul pacienților, pentru servicii medicale mai bune. Pentru prima dată în 30 de ani am promovat o soluție concretă care să încurajeze medicii să rămână în țară. Am introdus posibilitatea medicilor stagiari să facă rezidențiatul și în alte spitale decât în centrele universitare, fie că sunt publice sau private. Să nu uităm că PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării prin legea recursului compensatoriu iar PNL a abrogat legea. Pentru că siguranța cetățenilor e mai presus de orice pentru noi. Pentru PSD, am văzut, libertatea lui Liviu Dragnea a fost mai presus decât viața românilor.”

Ce ordonanțe de guvern s-au dat înainte de moțiune

Senatorul PNL Răducu Filipescu a comentat și despre situația OUG-urilor date de Guvernul Orban pe 4 februarie: “PSD a îndrăznit să ne atace pentru ordonanțele de urgență adoptate în ședința de guvern de dinaintea moțiunii. Păi, să ne uităm ce fel de ordonanțe a adoptat Guvernul PNL?! Au fost pentru subjugarea Justiției, cum a făcut PSD?!

Haideți să vedem dacă au fost rele sau bune ordonanțele adoptate de Guvernul PNL, pe 4 februarie:

– OUG pentru decontarea navetei pentru elevi
– OUG pentru extinderea programului cunoscut ca “masă caldă” în școli
– OUG pentru a rezolva problema unor pensionari care au desfășurat activități miniere
– OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus
– OUG pentru decontarea intervențiilor medicale din programele de Sănătate în aceleași condiții din sistemul sanitar public pentru pacienții care aleg servicii medicale private
– OUG pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a rețelelor de distribuție a gazelor naturale
– OUG pentru descentralizarea Programului Operațional Regional
– OUG pentru modificarea Legii achizițiilor publice
– OUG pentru modificarea Legii petrolului
– OUG pentru acordarea unui ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și Tarom
– OUG pentru reorganizarea ANAF
– OUG pentru întărirea luptei împotriva infractorilor printr-o mai bună colaborare între poliția judiciară și parchete și o altă OUG pentru modificarea statutului polițiștilor
– OUG pentru organizarea recensământului agricol 2020 și OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 – măsuri întârziate încă din 2018
– OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen. Aici am aplicat măsurile bune adoptate la alegerile prezidențiale pentru votul diaspora, încurajarea participării la vot a românilor la alegerile parlamentare la orice secție de votare și aplicarea sistemului electronic de prevenire a votului multiplu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *