Cultură

Lansare de carte la Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași vă invită să participați, în data de 4 martie a.c., la un eveniment cultural organizat cu sprijinul Muzeului Municipal Călărași, prilejuit de apariția volumului de poezie “Scaunul cu trei picioare”, autorul fiind Mircea Dinescu.

“Scaunul cu trei picioare e un soi de elogiu al simplității și o întoarcere, pentru că avem nevoie de întoarcere la simplitate și la tehnica țăranului român care a inventat tehnica asta cu scaunul cu trei picioare. E o chestie de matematică. Chiar m-a sunat fostul meu profesor de matematica (eu n-am fost bun la matematică) ca să-mi spună: Știi că scaunul cu trei picioare nu se răstoarnă niciodată? Scaunul cu patru picioare, dacă-l pui pe câmp, pe arătură, se răstoarnă”, spunea autorul la Târgul Gaudeamus în anul 2019, când lansa volumul pentru toți iubitorii de literatură modernă.

“Începând cu ora 14.30, în data de 4 martie 2020, în Sala Perspective a Bibliotecii Județene ‘Alexandru Odobescu’ din Călărași, vom fi onorați să îl avem în mijlocul nostru pe autorul volumului, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Sunt așteptați la eveniment utilizatori ai bibliotecii, elevi, profesori, jurnaliști, scriitori și toți cei cărora le sunt dragi cărțile și lectura”, se arată în comunicatul de presă al instituției culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *