Actualitate

Luica/ Patru persoane, sancționate pentru transport de animale fără documente de proveniență

La data de 09 aprilie a.c., polițiștii au fost în teren și au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Acțiunea a inclus activități în vederea respectării măsurilor impuse de ordonanțele militare pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19, dar și asigurarea unui climat optim de siguranță publică.
Zonele vizate au fost cartierele mărginașe din mediul rural, dar și zonele urbane aglomerate.
În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au efectuat 7 filtre, au constatat 2 infracțiuni, au verificat 4 societăți comerciale și 47 de autovehicule.
Au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de 233.505 lei.

“Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Recomandăm tuturor, să se informeze doar din surse oficiale”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.


Exemple:

•Polițiștii au oprit pentru control pe strada Cazanului, din comuna Luica, județul Călărași, 2 autoutilitare.
Procedându-se la verificarea celor două autovehicule s-a constatat că în interiorul acestora se aflau 70 de ovine.
Au fost sesizați reprezentații Direcției Sanitar Veterinare Călărași, iar cei doi conducători auto, precum și alți doi pasageri din autoutilitare, au fost sancționați atât conform prevederilor HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru transport de animale fără documente de proveniență, dar și conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

•Polițiștii au depistat pe strada Independenței, din comuna Mânăstirea, județul Călărași, un bărbat din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.
Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *