Administrație

Marius Dulce, despre blocul „Fantomă”: Trebuie izolat

Zona insalubră a blocurilor N, din cartierul 5 Călărași, denumită „La Fantome”, a fost uitată, ani de zile, de administrația locală. Prezent în conferința de presă a PSD Călărași, derulată la data de 24 februarie 2022, edilul Marius Dulce a declarat că primăria ar urma să intervină în această zonă și să izoleze blocul N6. Primarul a transmis locatarilor acestui bloc să facă curățenie și să o întrețină.

Monitorizăm zona aceasta. Acolo, tot timpul am intervenit. Este clar că trebuie să intervenim acolo. Să vedem ce vom face, în funcție de bugetul pe care îl avem. Pentru că există o expertiză pentru blocul N6, cel care tot ridică probleme și vom lua o decizie, în final acolo. Trebuie să facem ceva cu blocul acela,dar mai sunt 3-4 proprietari și trebuie să vedem ce facem cu proprietarii respectivi, iar după aceea trebuie să izolăm blocul acela, pentru că de acolo se produce toată insalubritatea zonei. Dar și lumea trebuie să înțeleagă că această curățenie se face greu și se întreține foarte ușor. Dacă întreținem curățenia pe care o facem este bine, dar dacă astăzi facem curățenie și mâine dânșii pun la loc, nu am făcut nimic. Dar trebuie cu toții să contribuim deoarece, dacă nu întreținem această curățenie, plătim toți și tot de la noi plătim. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”, a subliniat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Blocul N6 este compus din 40 de unități locative, din care 8 sunt proprietate personală. Pentru restul de 32 de locatari, primăria a găsit soluția de a-i muta în zona blocurilor J, din cartierul 2 Moldoveni. Blocul unde există focarul de infecție se află în subordinea Primăriei Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ, serviciu care în ultimii ani a derulat mai multe proceduri pentru remedierea situației existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *