Actualitate

Peste o mie de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști în ultima săptămână

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 530 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 54 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna 24 – 30 august a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 72 de acțiuni și s-a intervenit la 530 de evenimente, dintre care 519 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 102 infracțiuni, 10 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 5 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.251 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 468.895 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 14 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 54 de permise de conducere și retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *