Actualitate

Polițiștii călărășeni, la datorie, în minivacanța de 1 iunie

În contextul minivacanței prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezențe suplimentare a efectivelor de ordine publică. Peste 700 de polițiști sunt la datorie pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță de această minivacanță.

În perioada 29 mai – 01 iunie a.c., peste 600 de polițiști, sprijiniți de aproximativ 100 de polițiști locali, continua să acționeze integrat în teren, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pe toată durata minivacanței pentru siguranța cetățenilor.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, peste 120 de polițiștii de la rutieră, vor acționa pe drumurile județene și naționale și vor utiliza, zilnic, 8 aparate radar, pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.
Totodată, amintim că până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităților.

Dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.
Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului!

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!

În locurile publice: Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate, la piață, în magazine, în mijloacele de transport în comun!

La cumpărături: Feriți-vă de priviri indiscrete când scoateți banii! Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, de cele mai multe ori aceste produse sunt de o calitate îndoielnică!

În traficul rutier: Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și evitați depășirile care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Respectați regimul legal de viteză, partenerii de drum, păstrați-vă calmul și nu uitați de politețea rutieră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *