Politică

PSD Călărași, propuneri pentru funcțiile de secretari de stat

PSD Călărași a desemnat două persoane care ar urma să ocupe funcții de secretari de stat, în cadrul unor ministere. Este vorba despre directorul ADR Sud Muntenia, Liviu-Gabriel Mușat și fostul deputat pesedist, Sorin Vrăjitoru.

“La momentul acesta (n.r. 25 noiembrie a.c.), avem doar două persoane validate de către conducerea Partidului Social Democrat Călărași. Este vorba de Liviu Mușat și Sorin Vrăjitoru, ca secretari de stat. Nu știm ce funcții se vor oferi, pentru că pe data de 2 decembrie suntem chemați la ședința regională, unde fiecare județ, în funcție de meritele politice și de oamenii competenți pe care poate să îi propună, va prezenta propunerile pentru a putea fi numite aceste persoane pe funcții. Pe Liviu Mușat îl recomandă relația pe care a avut-o cu președinții de consilii județene, cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Ministerul Dezvoltării. De asemenea, îl recomandă experiența dobândită prin funcția de conducere la nivelul ADR Sud Muntenia. Pe Sorin Vrăjitoru îl recomandă mandatul de parlamentar pe care l-a deținut și este cel care cunoaște colegii parlamentari care fac parte din guvern. La Călărași nu poți să recomanzi pe cineva, dacă la momentul ăsta nu e cunoscut. Ni s-a spus clar: dacă nu are priceperea necesară pentru o funcție, nu venim să dăm locuri de muncă la București. Venim cu cei mai buni profesioniști din județ, cunoscuți, pentru a putea veni în guvernarea cu PNL. Voi face tot ce este posibil ca din rândurile PSD să îi propun pe cei tineri din organizație pentru funcțiile de directori de agenții, de vicepreședinți sau membri în consiliile de administrație. (…) Exact cum avem ministerele, avem și funcțiile deconcentrate în județ”, a declarat președintele formațiunii social-democrate, Vasile Iliuță, în cadrul conferinței de presă din data de 25 noiembrie 2021.

Mihăiță Beștea, propus de PSD pentru ocuparea funcției de prefect al județului Călărași

De asemenea, sursa citată a mai precizat că propunerea PSD pentru funcția de prefect este actualul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ), Mihăiță Beștea.

“Referitor la postul de prefect, le-am făcut o propunere consilierilor județeni la ședința din data de 24 noiembrie. Dacă prin negocierile pe care le avem, ne asigură că prefectul va fi al PSD, le vom da la schimb funcția de vicepreședinte în Consiliul Județean. Propunerea noastră de prefect este Mihăiță Beștea, actualul vicepreședinte al CJ. Funcția de vicepreședinte rămâne liberă și o oferim în schimb aliatului nostru, PNL. Eu, în Consiliul Politic Național care a avut loc luni (n.r. 22 noiembrie), am cerut ca prefectul viitor să fie de Călărași. Paul Stănescu a intervenit și mi-a zis că știe situația de la Călărași, știe și de PNL, de tensiunea dintre președintele CJ și prefectul județului Călărași, care atacă toate hotărârile și dispozițiile președintelui. Dacă PNL nu va dori să ne dea prefectul de Călărași, Stănescu a spus că va încerca să ne aducă un prefect UDMR, a adăugat Iliuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *