Administrație

Reţea de apă şi canalizare extinsă, în Olteniţa, prin proiectul POIM

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Mihăiţă Beştea, a anunţat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul privind extinderea infrastructurii de apă şi canalizare al S.C. Ecoaqua S.A., finanţat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), a fost scos la licitaţie pentru municipiul Olteniţa.

Oficialul instituţiei călărăşene susţine că, în oraşul Olteniţa, se vor reabilita 1 km de reţea de apă şi aproximativ 3 km de reţea de canalizare.

„Un proiect care se va desfăşura în municipiul Olteniţa este acela la care preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a muncit foarte mult, împreună cu echipa sa. Proiectul reprezintă o mare realizare a acestui mandat, este vorba despre o investiţie de 400 de milioane de euro, iar o bucată din aceasta se va realiza şi în municipiul Olteniţa. Este vorba de CL2 şi anunţ, cu aceeaşi mândrie, că de câteva zile această lucrare este scoasă pentru achiziţii. Sperăm, din tot sufletul, ca această procedură de achiziţie să se desfăşoare în condiţii normale, să nu întâmpinăm probleme şi anul acesta, prin Ecoaqua, să semnăm ordinul de începere a lucrărilor. În Olteniţa vor fi mai multe etape. Reabilitarea se va realiza pe aproximativ 1 km de reţea de apă şi 3 km de reţea de canalizare. (…) În procent de 5%, încă avem case care nu sunt racordate la sistemul de apă- canal. Felicit directorul Ecoaqua, pe Eduard Grama, pentru tot efortul pe care l-a depus în implementarea acestui proiect, de la semnarea lui până la scoaterea acestor lucrări la licitaţie, pentru a fi executate. A coordonat întreaga echipă de implementare a proiectului, motiv pentru care acest succes i se datorează şi lui”, a afirmat Mihăiţă Beştea, în conferinţa de presă a PSD Călăraşi, desfăşurată în data de 22 iunie a.c., la sediul partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *