Politică

Senator Roxana Pațurcă: PSD nu se teme de alegerile anticipate

Senatoarea Roxana Natalia Pațurcă a declarat, pentru www.opiniacalarasi.ro, că PSD nu se teme de alegerile anticipate, ba chiar partidul călărășean ar fi avantajat de acestea.

“PSD nu se teme de anticipate, ba dimpotrivă. De ce nu ne temem? Simplu: după 3 luni în care au aruncat țara într-un haos economic și au demonstrat că pe fruntea lor scrie cu litere de tipar AUSTERITATE, liberalii sunt într-o scădere a popularității în fața electoratului și, așa cum arată sondajele, PSD crește constant. Cu siguranță acum, după ce guvernul Orban a fost demis în Parlament, procentele noastre de încredere în rândul populației au crescut și mai mult. Nu are cum să reziste ca încredere un partid care a demonstrat că tot ce își doreau membrii lui era să taie creșterile de pensii și salarii și să amâne pe termen nedefinit creșterea cuantumului alocațiilor pentru copii. În același timp, deși nu ne temem de anticipate, nu putem să nu observăm că liberalii, în goana lor după păstrarea capitalului electoral, încalcă recomandările instituțiilor europene și bunele practici în domeniu încercând să schimbe legislația electorală în an electoral. Au dorit ca primarii să fie votați în două tururi de scrutin, o idee pe care nu au mai apucat să o implementeze, deși aceasta încălca orice bune practici în materie electorală. Pur și simplu nu poți profita de poziția ta dominantă la putere pentru a schimba legea electorală așa cum te avantajează pe tine pe moment. Așa ceva nu se face într-o Românie normală, ca să prafrazez sintagma pe care a folosit-o președintele pentru a manipula electoratul în timpul campaniilor electorale. Iată cum arată de fapt România normală pe care și-o doreau cei de la PNL. Sincer, PSD Călărași ar fi avantajat dacă ar avea loc alegeri anticipate, deși șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici în acest moment. Să ne amintim că la alegerile europene și prezidențiale, PSD a fost la câteva sute de voturi distanță la municipiu de PNL. Mai mult, PSD Călărași a și câștigat alegerile în câteva comune importante din județ, conduse de liberali, ceea ce nu și-ar fi imaginat vreodată cei de la PNL că se va întâmpla. Vă spun – călărășenii au altă culoare politică decât cea în care sunt colorate acum Consiliul Județean și Primăria Municipiului Călărași. Călărășenii își doresc eliminarea inechităților sociale, își doresc ca autoritățile să fac ceva pentru ei, ceea ce nu se mai întâmplă de ani buni în județ, de când puterea locală a fost preluată de liberali”, a menționat președintele executiv al PSD Călărași, Roxana Pațurcă.

“Cauza acestei crize este dorința liberalilor de a rămâne la ‘butoanele țării’”

De asemenea, aceasta ne-a vorbit și despre criza politică în care se află România în prezent. Potrivit declarațiilor Roxanei Pațurcă, această criză este una artificială, creată de președintele țării, Klaus Iohannis:

“Este o criză politică artificială, creată de liberalii coordonați nu de Ludovic Orban, ci de președintele Klaus Iohannis. Este un moment de blocaj politic și chiar economic, iar pe liberali nu îi deranjează, nici atunci când văd că au adus țara pe marginea prăpastiei prin împrumuturile masive pe care le-au făcut, prin stoparea investițiilor, prin tăierea din programul de guvernare a creșterilor de pensii și salarii. Cauza acestei crize este dorința liberalilor de a rămâne la ‘butoanele țării’ cum le place lor să se exprime. Ieșirea din această criză politică se va face greu, abia la alegerile locale și parlamentare care, cel mai probabil, vor avea loc în toamnă.”

„Ceea ce au prezentat acum liberalii nu este un program de guvernare, iar grupul politic al PSD din Parlament nu îl poate lua în seamă ca atare”

Despre noul program de guvernare al PNL, senatoarea PSD a precizat că acesta este o bătaie de joc la adresa românilor și a Parlamentului.

“Acesta nu este un program de guvernare, este o bătaie de joc la adresa românilor, la adresa celor mulți care așteptau anul acesta creșteri de pensii și salarii. Este și o bătaie de joc la adresa Parlamentului, care nu poate accepta să vii cu aceeași echipă guvernamentală pe care tocmai a demis-o. Ceea ce au prezentat acum liberalii nu este un program de guvernare, iar grupul politic al PSD din Parlament nu îl poate lua în seamă ca atare”, a conchis Roxana Natalia Pațurcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *