Politică

Senatorul Ciprian Pandea: “Dezvoltăm Călărașiul, indiferent de culoarea politică a primarilor”

Senatorul PNL Călărași, Ciprian Pandea, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că va dezvolta județul fără să țină cont de culoarea politică a primarilor.

Am spus că dezvoltăm Călărașiul, asta înseamnă că ținem legătura, permanent, cu primarii și nu numai. Săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta), voi avea o primă întâlnire cu o parte din primarii județului Călărași și nu doar cu galbenii, cum au afirmat unii, la Compania Națională de Investiții, pentru a discuta cu doamna director general Manuela Pătrășcoiu, astfel încât județul Călărași să beneficieze de foarte multe proiecte, așa cum s-a întâmplat în perioada PNDL. Totodată, ne interesează foarte mult infrastructura sanitară, iar eu cred că putem suplimenta acea promisiune din campanie cu 15 dispensare, pentru că în urma discuției pe care am avut-o recent cu directoarea generală a CNI, am stabilit că, în primul rând, vom avea investiții pentru mediul sanitar. Am avut o discuție inclusiv cu primarul municipiului Oltenița, care va demara un corp nou de spital, pentru că ne interesează sănătatea oamenilor. Vizavi de plățile prin PNDL, vreau să vă spun că acestea se fac în funcție de cererile de rambursare pe care fiecare primărie în parte le face către minister. Nu se dau, sub nicio formă, în funcție de culoarea politică, ci în funcție de lucrările efectuate până în momentul de față. Așa cum ați putut vedea, sunt primării de toate coloraturile politice și vor fi în continuare, și ceea ce este cel mai important, să știți că dezvoltăm Călărașiul, indiferent de culoarea politică a primarilor. Vreau să vă spun că ieri (n.r. 4 februarie a.c.) am avut o discuție cu un primar al unei localități de lângă Călărași, care nu este PNL și ne-a asigurat de întregul sprijin, motiv pentru care și noi, cu siguranță, îl vom ajuta în ceea ce privește accesarea proiectelor europene și nu numai. Noi am stabilit ca în perioada următoare, în județul Călărași să vină o sumă de bani considerabilă în ceea ce privește proiectele, cel puțin cât am avut pe PNDL 2”, a declarat senatorul.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și-a exprimat intenția de a vizita județul nostru, iar parlamentarul călărășean i-a propus comuna Dragalina, unde există foarte multe investiții pe PNDL.

Am avut, la plen, o discuție cu ministrul Dezvoltării și vreau să vă spun că dânsul și-a exprimat intenția de a face o vizită în județul Călărași. I-am propus comuna Dragalina, pentru că sunt foarte multe investiții făcute prin PNDL acolo. Totodată, urmează să avem o discuție cu toți primarii din județul Călărași, astfel încât să se vadă că noi avem deschidere către dezvoltarea Călărașiului”, a menționat Ciprian Pandea.

Pentru a avea o comunicare eficientă cu cetățenii, demnitarul va acorda audiențe la cabinetele parlamentare din Călărași, Oltenița și Dragalina.

“Am stablit că o să dezvoltăm Călărașiul, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să fim mai aproape de cetățeni. Eu am cabinetul parlamentar în renovare. De la 1 februarie am obținut contractul pentru cabinetul de la Agricol, săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) sau în maxim două săptămâni o să îmi mai deschid un cabinet parlamentar la Dragalina. O să păstrăm legătura pe Facebook, pentru a vedea exact care va fi programul de audiențe. Nu în ultimul rând, eu și deputatul Emil Florian Dumitru o să avem un cabinet parlamentar la Oltenița, pentru că este singurul municipiu cu un primar liberal”, a conchis senatorul.

În Parlamentul României, Ciprian Pandea face parte din Comisia pentru administrație publică, unde este membru și Comisia pentru comunicații, unde deține funcția de secretar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *