AFC Dunărea Călărași s-a reunit, în data de 9 ianuarie a.c., pentru primul antrenament al anului 2025. Echipa de fotbal se pregătește intens, pentru a-și atinge obiectivele competiționale. Formația de pe malul Borcei are deja programate meciurile amicale din pre-sezonul care va debuta pe 25 ianuarie. Antrenorul principal al echipei, Mircea Ștefan, a fost prezent, în data de 17 ianuarie a.c., în studioul Radio Voces Campi, la emisiunea „Bună dimineața, Călărași”, unde a vorbit despre acest lucru, dar și despre obiective, transferuri. El a făcut precizări și despre jucătorii care s-au despărțit de Dunărea Călărași, dar și despre cei care au prelungit contractul și vor continua să joace la Călărași. Sursa citată a declarat că Dunărea se află, momentan, pe locul 5 în clasament, dar la două puncte de locul 2, loc ce îi poate asigura prezența la un baraj de promovare pentru Liga 2. Campionatul va începe la data de 1 martie 2025.
6. 22.02.2025: CSM Râmnicu Sărat (A).
„Antrenamentele decurg bine. Este o perioadă de pregătire. Am început pe 9 ianuarie, foarte devreme. Campionatul începe pe 1 martie. Vom avea și o perioadă de cantonament, pe care o vom face pe plan local, pentru că avem toate condițiile necesare pentru a ne desfășura activitatea aici, pe plan local. (…) Vom avea jocuri de pregătire, începând de săptămâna viitoare. (…) În fiecare săptămână, în fiecare zi de sâmbătă, vom termina pregătirea cu un joc de verificare. (…)„, a spus Mircea Ștefan.
AFC Dunărea Călărași s-a despărțit de șase jucători
Clubul a renunțat, recent, la șase jucători. Este vorba despre Bogdan Vișan, Baudouin Kanda, Tatar Vlad, Chihaia Eduard, Bejenaru Roberto și Nwankwo Jude. Mircea Ștefan a făcut precizări despre motivele plecării fotbaliștilor.
„Ne-am omogenizat, chiar dacă acum, în iarnă, am renunțat la un număr de șase jucători, care nu s-au integrat pe deplin în principiile clubului și aici nu mă refer numai din punct de vedere sportiv, pentru că principiile unui club nu sunt numai sportive, sunt și sociale, sunt inclusiv legate de educație. Avem copii de 17-18 ani, chiar 16 ani, în lot, iar din vară se pregătesc cu noi permanent. Unii dintre ei au debutat și la Liga 3, dar de fiecare dată prefer să meargă la școală și să lipsească de la un antrenament. Consider că educația este foarte importantă pentru ei, pentru că nu se știe până la ce vârstă poți să joci fotbal. Visan și Bodo Kanda sunt doi jucători care marcau niște goluri. Kanda a fost un jucător emblematic pentru acest club. Le mulțumim, pe această cale, le dorim mult succes, în continuare, iar eu unul mă bucur că am avut ocazia să antrenez jucători precum ei. Absolut totul a fost pe cale amiabilă, ne-am înțeles în niște termeni de bun-simț, ne-am strâns mana și fiecare pe drumul lui„, a punctat antrenorul principal al AFC Dunărea Călărași.
Un jucător brazilian care a jucat în Liga I, în Israel, a prelungit contractul cu AFC Dunărea Călărași până la vară
Marcus Diniz, un jucător brazilian, care a jucat în Liga I, în Israel, a prelungit contractul cu Dunărea Călărași până la vară.
„În momentul de față, aveam o înțelegere cu Marcus Diniz, un jucător brazilian, care a venit în perioada campionatului, era liber de contract, ultima dată jucase în Liga I, în Israel. Am avut o înțelegere cu el, până în iarnă, iar în cazul în care își găsea în altă parte sau noi nu eram mulțumiți de prestația lui, urma că fiecare să meargă unde e mai bine. S-a simțit bine la noi, iar noi am fost mulțumiți de prestația lui, fiind un jucător profesionist, și a prelungit contractul cu echipa noastră, până în vară. Restul jucătorilor pe care îi avem sub contract nu aveau nevoie să și-l prelungească, pentru că erau și jucătorii noștri”, a mai spus invitatul matinalilor de la Radio Voces Campi.
Mircea Ștefan a vorbit și despre transferuri: „Transferuri mai facem. Suntem în discuții, momentan, cu jucătorii inclusiv de perspectivă, chiar și Under, pentru că aducând din altă parte jucătorii Under de valoare putem ridica și nivelul centrului nostru de copii și juniori. Suntem în discuții și cu jucători chiar cu experiență la nivel de Liga 2, care să ne ajute inclusiv în jumătatea aceasta de an sau, de ce nu, dacă Doamne ferește, nu reușim ce ne-am propus pentru anul viitor. Când vom semna contractele, îi vom anunța cu mare drag”.
Mircea Ștefan: „Sunt 6-8 călărășeni pe care îi avem în echipă”
În echipă joacă și opt călărășeni: „Avem destui călărășeni. Pe lângă cei care se pregătesc cu noi, de la Centrul de copii și juniori, avem un băiat, Apostu, de la Roseți, îi mai avem pe Sârbu, Toader, Micu, Oprea. Sunt 6-8 călărășeni pe care îi avem în echipă”.
Obiectivele antrenorului principal Mircea Ștefan
Obiectivul principal al antrenorului Mircea Ștefan este acela de a integra cât mai bine jucătorii noi în echipă, astfel încât să se obțină cele mai bune rezultate, iar un alt scop este accederea în play-off și obținerea locului 2 în clasament, care să asigure prezența echipei la baraj: „Principalul meu obiectiv, în perioada scurtă, este să integrez cât mai bine jucătorii noi în ceea ce ne dorim noi de la echipă. Cu siguranță, obiectivul intermediar este accederea în play-off, fără discuții, și, bineînțeles, și din punctul meu de vedere, un loc 2 care să ne asigure prezența la baraj. Dunărea Călărași este mereu pregătită pentru Liga 2. Din punct de vedere financiar, sunt convins că vom beneficia, în continuare, de susținerea Consiliului Județean. Avem un proiect la care am plecat din vară împreună cu Consiliul Județean și sunt convins că lucrurile deja se îndreaptă către bine și vor decurge la fel în perioada următoare”.
Staff-ul s-a axat și pe jucătorii Under ai clubului călărășean
În vara lui 2024, când a preluat echipa, Mircea Ștefan declarat că staff-ul se va axa pe jucătorii Under ai clubului călărășean. El a menționat că s-a ținut cont de acest lucru: „Îl avem pe Sârbu, un copil din 2005 Under, de la noi, din academie, de fapt, să fim sinceri și corecți, nu avem academie, în momentul de față, este un centru de copii și juniori, dar sperăm ca în anii următori să devină și academie, Țicu Mihai, tot un călărășean de la Centrul de copii și juniori, care au jucat aproape meci de meci, Apostol, doar ce a terminat anul trecut, a fost Under și anul ăsta este senior, și-a câștigat dreptul de a juca. L-am mai avut pe Nicu, din centrul nostru de juniori care a debutat. Chiar a jucat undeva la jumătate de oră într-un singur meci. Și se mai pregătesc. Îl avem pe Mușat, un copil de la Oltenița, care s-a integrat foarte rapid. Când nu s-a lucrat o perioadă, este greu sa îi iei și sa îi integrezi la echipa mare, dar, cum v-am spus și mai devreme, pun accent pe lucrul acesta, numai jucătorii de perspectivă se vor pregăti cu noi și, probabil, îi veți vedea din primăvară la meciurile echipei mari”.
De ce a renunțat Mircea Ștefan la o echipă de Liga 2 și a venit să antreneze o echipă aflată în Liga 3
Reamintim că antrenorul principal al Dunării Călărași, Mircea Ștefan, a reușit o mare performanță, vara trecută, pentru echipa Metalul Buzău, pentru prima dată în cei 80 de ani de existență aceasta promovând în Liga 2. Cu toate acestea, a ales să vină acasă, la Călărași, pentru a antrena o echipă care joacă în Liga 3, deoarece, spune el, vrea să construiască ceva, alături de o echipă tânără, la AFC Dunărea.
„Am venit acasă, pentru că vreau să construiesc și aici, vreau să construiesc alături de echipa această tânără din staff, din conducere, cu cei din staff-ul meu, care au jucat cu mine, Popa Gabriel și Victor Petre, iar la copii și juniori am dat credit antrenorilor care au fost până acum, pe care i-am găsit aici. La stadion și la fotbal nu gândesc cu inima, asa cum am gândit când am ales să vin la Călărași, ci acolo gândesc cu capul (…)”, a conchis Mircea Ștefan.
Mai amintim că, în stafful tehnic se regăsesc doar componenți călărășeni, din acesta făcând parte și Marius Milea-preparator fizic, Victor Petre-antrenor secund, Gabriel Popa-antrenor cu portarii, Farin Cătălin-team manager.