Politică

Deputatul Bîrcă: „Sperăm să avem un premier al PSD”

Deputatul PSD Călărași, Constantin Bîrcă, susține că a făcut o interpelare în Parlament și a avut o discuție cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu privire la ajutoarele pentru secetă, însă fără rezultate. Se pare că ministrul a aruncat pisica în curtea Ministerului Finanțelor, care nu ar fi fost de acord cu aprobarea acestor sume necesare fermierilor.  

La nivel național, lucrurile nu stau bine. Noi, în activitatea parlamentară, în afară de întrebări, interpelări, declarații politice, avem și niște întrevederi punctuale cu miniștrii, cei care ar trebui să se aplece asupra nevoilor cetățenilor pe care îi reprezintă de altfel. Mă refer la ministrul Agriculturii, am făcut o interpelare și, bineînțeles, am avut o întâlnire cu dumnealui. Răspunsurile au venit, nu sunt cele pe care le așteptam și mă refer la mult trâmbițatele ajutoare pentru seceta pedologică de anul trecut. Răspunsul a fost vag, brusc și așteptat, într-un fel: a făcut tot ceea ce i-a stat în puteri pentru a obține bani pentru pagubele ca urmare a secetei, doar că, bineînțeles, totdeauna, atunci când nu avem rezolvare, aruncăm neputințele noastre în curtea altor persoane, altor factori de decizie, și anume, Ministerul Finanțelor nu a fost de acord și nu a acceptat aceste sume atât de necesare pentru fermierii noștri, a punctat parlamentarul, într-o conferință de presă derulată la sediul PSD Călărași, în data de 15 aprilie 2021.

În ședințele de plen, neînțelegerea lor era vizibilă”

În Comisia de agricultură, parlamentarii USR au votat împotriva PNL.

Pentru prima dată, săptămâna aceasta, în Comisia de agricultură, colegii mei din USR au votat împotriva colegilor lor din arcul guvernamental, mă refer la parlamentarii din PNL. Într-adevăr, erau niște proiecte propuse pentru a fi respinse, pentru că nu își mai găseau utilitatea la momentul acesta, erau din vechea legislatură, dar chiar și așa au votat unul împotriva celuilalt, lucru care s-a întâmplat și în Camera Deputaților. În ședințele de plen, neînțelegerea lor era vizibilă și a culminat cu momentul în care deputații PSD au depus a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, pentru că era normal. Vedem și noi, și toată țara că oamenii mor în spitale. Lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie, drept pentru care am depus o moțiune simplă. Nu a mai ajuns la vot, pentru că premierul României a înțeles cam târziu, din punctul meu de vedere, să îl remanieze pe fostul ministru, Vlad Voiculescu, a spus sursa citată.

Varianta a patra a PNRR, transmisă către Comisia Europeană

Bîrcă susține că varianta a patra a Planulului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost transmisă către Comisia Europeană și că mai durează până când aceasta va fi aprobată.

Referitor la banii pentru proiectele care urmează și care au fost promise de colegii noștri din PNL și cei din USR-Plus, vedem că nu sunt. Din discuțiile oficiale și neoficiale, rezultă că nu sunt bani suficienți, nu sunt chiar deloc în bugetul statului, drept pentru care s-au erijat în a ne arunca în față acest renumit Plan Național de Redresare și Reziliență, care, la momentul acesta, se află la varianta a patra. Zilele trecute a fost trimisă varianta a patra la Comisia Europeană pentru a fi aprobată. Așadar, mai avem mult de așteptat până va fi aprobată, sperăm, în cele din urmă, această variantă, a menționat deputatul PSD Călărași.

„Am dori să ajungem la alegeri anticipate”

Constantin Bîrcă a afirmat că PSD nu va sprijini un premier al PNL sau USR-PLUS, în această criză politică: Sperăm să avem un premier al PSD și, până la urmă, am dori să ajungem la alegeri anticipate, pentru că din 90 până în momentul acesta, nicio alianță care a venit la guvernare nu și-a atins targetul, nu a putut să facă binele promis. Colegii parlamentari din alte partide ne-au spus: noi suntem la guvernare, în această alianță, nu 3-4 partide, ci 5’. Vorbim de PDL, PNL, USR, PLUS și UDMR. Drept pentru care, noi credem că pentru a fi guvernată țara noastră, este nevoie de o majoritate solidă în Parlament, compusă dintr-un partid majoritar în Parlament”.

„Ne asigurăm că în perioada următoare vom avea organizații puternice”

Politicianul a mai precizat că urmează o reorganizare a PSD, la nivelul județului Călărași.

Ca și activitate în județ, am continuat, împreună cu colegii mei, întâlnirile în organizațiile noastre, acolo unde avem primari, dar mai ales acolo unde nu avem primari, tocmai pentru a ne pregăti pentru alegerile din cele două localități, care vor avea loc în vara aceasta sau la începutul toamnei. Ne asigurăm că în perioada următoare vom avea organizații puternice, le vom crește, acolo unde nu reușim. Vom face o reorganizare, astfel încât să fim pregătiți, în orice moment, pentru a demonstra că tot ceea ce spunem, facem. Oamenii trebuie să aibă încredere în noi și să ne voteze și, de ce nu, să avem o guvernare a PSD”, a conchis deputatul Bîrcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *