Sport

Dunărea Călărași, în insolvență. Clubul de fotbal nu se desființează, se reorganizează

AFC Dunărea Călărași este nevoită să intre în insolvență, din cauza problemelor financiare. Cu toate acestea, clubul de fotbal nu se va desființa, ci se va reorganiza, după cum a anunțat, în data de 8 iulie a.c., președintele Consiliului Județean (CJ), Vasile Iliuță, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, clubul are datorii de 4 milioane de lei. Jucătorilor nu le-au fost plătite cinci salarii. Pentru că nu și-au primit banii, mai mulți jucători, dar și antrenorul Cristian Pustai, au părăsit formația din Călărași. Echipa de fotbal este antrenată, acum, de Mirel Condei.  

Fotbalul călărășean are nevoie să intre în reorganizare. După ce am pierdut meciul de menținere în Divizia Națională, clubul Dunărea Călărași a avut o perioadă destul de dificilă, pentru că jucătorii cu salarii foarte mari nu au vrut să rezilieze contractele și noi, din momentul acela, am intrat într-o situație de neplată a salariilor și a contractelor pentru care ei și-au depus memorii. Cu toți banii pe care îi alocam la Consiliul Județean, plăteam acele memorii care veneau foarte rapid de la Federația Română de Fotbal. Astăzi, făcând o analiză, avem cinci salarii neplătite fotbaliștilor. Pentru a putea să le plătim, iar fotbaliștii care și-au reziliat contractele să nu mai depună memorii și să ne ia banii din cont, trebuie să intrăm în insolvență, insolvență prevăzută de lege, o reorganizare care ne permite nouă să reeșalonăm toate datoriile pe care clubul le are. La începutul anului 2021, Guvernul României ne-a alocat 42 de milioane de lei, în loc de 96 de milioane de lei, cum se aloca de obicei. Din cauza lipsei bugetului Consiliului Județean, suntem nevoiți să intrăm în insolvență, care nu înseamnă desființarea clubului, ci reorganizarea acestuia și reorganizarea plăților în termen de 2 ani, maxim 3 ani, dacă nu reușim pe bugetul anului viitor să acoperim aceste datorii pe care clubul le are. Nu vrem să nu plătim. Nu desființăm clubul, îl reorganizăm, îl punem într-o situație în care să funcționeze mai departe cu echipa. Echipa va primi bani de la Consiliul Județean. CJ și-a pus în rezerve suficienți bani ca să poată continua activitatea sportivă a clubului Dunărea Călărași”, a declarat Iliuță.

“Vom susține antrenori și fotbaliști din Călărași”

Sursa citată a mai afirmat că 70% din echipa de fotbal va fi formată din jucători călărășeni.

“Mergem mai departe cu activitatea sportivă de performanță a Dunării Călărași și vom susține antrenori din Călărași, fotbaliști din Călărași, și vom face în așa fel încât totul să revină la normal. Acei fotbaliști care veneau din afară, nu rezolvau decât o problemă de tur și retur al anului competițional. Vrem să promovăm călărășeni, copiii Călărașiului, să îi vedem pe stadion, să aducem acea emulație a clărășenilor pe stadionul municipal. Vom juca, 70% din formație, numai cu călărășeni. Luăm din Divizia C, să vedem ce fotbaliști buni putem să atragem din Călărași, iar de la juniori o să îi luăm pe cei mai buni și îi aducem la echipa de fotbal”, a punctat Iliuță.

Datorii în valoare de 4 milioane de lei, la Dunărea Călărași

Clubul de fotbal are datorii în valoare de 4 milioane de lei, iar jucătorii nu și-au primit salariile pe cinci luni. Conform declarațiilor liderului CJ Călărași, prin reorganizare, se vor achita cele 5 salarii restante către fotbaliști.

“4 milioane de lei are clubul de fotbal datorii, la momentul acesta, și încercăm să reeșalonăm acești bani pentru doi ani. Acum asigurăm finanțarea clubului de fotbal pentru activitatea competițională 2021-2022. Asigurăm sumele necesare pentru echipa și jucătorii care sunt înscriși la clubul Dunărea 2005 Călărași. (…) 60.000 de euro pe lună le asigurăm până la finalul anului din bugetul Consiliului Județean. Salariul maxim nu cred că va fi mai mult de 2.000 de euro”, a subliniat interlocutorul.

“Ne vom lupta să rezistăm în Liga a doua”

Vasile Iliuță a mai spus că Dunărea Călărași va lupta pentru a rezista în Liga a doua.

Ne vom lupta să rezistăm în Liga a doua. Dacă nu rezistăm, ne ducem în Liga 3, ne ducem acolo unde avem valoare să putem susține sportul de masă și sportul călărășean de performanță, a conchis finanțatorul formației călărășene, Vasile Iliuță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *