Social

O acțiune plină de generozitate și emoție, la Spitalul Județean Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, și administratorul public al Județului, Bogdan Mihai, au avut, în data de 3 decembrie a.c., o inițiativă frumoasă și au mers la Spitalul Județean de Urgenţă, pentru a decora bradul de Crăciun și a oferi cadouri copiilor internați în unitatea sanitară. Acțiunea a fost organizată spontan, din dorința de a aduce bucurie celor mici, care se confruntă cu probleme de sănătate.

Cei doi oficiali au cumpărat, dintr-un supermarket, dulciuri şi fructe pe care le-au împărțit cu drag copiilor. La spital, i-au așteptat și alți voluntari, care au pus la punct alte detalii. Copiii au fost invitați să participe la decorarea bradului, iar aceştia au fost încântați de vizita neașteptată și de cadourile primite.

Administratorul public al Consiliului Judeţean, Bogdan Mihai, a publicat, pe pagina sa de Facebook, impresiile despre această acțiune: „Duminică. Puțin frig, puțină ploaie. Ziua a început așa cu un gând nebun. L-am sunat pe președintele Iliuta și i-am spus că aș vrea să mergem să decorăm bradul la spital că nu știu când o să mai avem timp. Şi că, dacă tot mergem, nu ar fi mai bine să luăm niște cadouri pentru copiii internați în spital? Ca la orice propunere, răspunsul a fost ‘Da. Facem. Hai’. Ne-am organizat imediat. Prima dată ne-am oprit într-un supermarket și am luat ce am crezut de cuviință. Pe urmă, la spital ne-am întâlnit cu Florentina, Elisa, Mariana, Olguța, Adrian și Bogdan, care au pus la punct alte detalii. Am invitat copiii care au putut să coboare, la ceilalți am mers noi. Cred că bucuriile stau în lucruri mici. Și că binele și bucuriile se fac mereu. Și nu în liniște. Să fie clar. Sa îi trezim pe cei care în viața lor nu au ajutat pe nimeni, nu au produs o bucurie, dar se pricep la analize și la scris comentarii. Măcar să se uite și să critice dacă nu fac. Și nu fac că nu ar putea sau că nu au. Nu fac pentru că nu îi interesează. Fiecare face cum crede. Noi am ales să facem, în fiecare zi, câte puțin. Important este ca atunci când ai ocazia sa faci ceva, să nu treci nepăsător. Despre asta e vorba in viață. Părerea mea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *