Actualitate

Prefectul Marian Stoica: “Putem concluziona că suntem un județ fără transmitere comunitară”

Prefectul județului Călărași, Marian Stoica, a transmis un mesaj către cetățeni.

„Astăzi, 15 mai, ieșim din starea de urgență și încheiem o perioadă foarte dificilă, o situație excepțională, cu renunțări, cu restricții și reguli care au impus un stil de viață mai puțin obișnuit. În acest timp, fiecare dintre noi a fost supus unui program mult mai riguros, mai disciplinat și preventiv, care a avut drept scop principal protecția și sănătatea tuturor cetățenilor județului Călărași.
Nu pot decât să vă mulțumesc pentru felul în care, fiecare dintre dumneavoastră, a înțeles să se comporte în această perioadă deosebită.
În calitate de prefect al județului Călărași, doresc de asemenea să vă mulțumesc atât în nume personal, cât și în numele întregii echipe care a lucrat neîncetat în tot acest timp, pentru că v-ați dovedit valoarea de cetățeni responsabili, oameni care au înțeles și au respectat toate măsurile impuse de ordonanțele militare.
La această dată, ca urmare a modului în care dumneavoastră ați înțeles să vă comportați, rezultatele obținute în prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19 sunt îmbucurătoare, nu din punct de vedere statistic, ci în ceea ce privește controlul răspândirii virusului. Astfel, putem concluziona că suntem un județ fără transmitere comunitară, răspândirea limitându-se la nivel familial, iar după 80 de zile de la confirmarea pozitivă a primei persoane în țară și după mai mult de 3 luni de măsuri, în județul Călărași avem confirmate pozitiv un număr de 69 persoane, dintre care 55 de persoane vindecate și, din nefericire, și trei persoane decedate, pentru care ne exprimăm aici regretul și transmitem condoleanțe familiilor.
Celelalte 11 persoane care se află sub tratament sunt într-o stare clinică bună și îi așteptăm să se întoarcă sănătoși acasă.
De asemenea, doresc să mulțumesc tuturor celor care se află în linia întâi, respectiv personalului medical, forțelor de ordine și intervenție, autorităților locale și județene, colegilor și membrilor Comitetutului Județean pentru Situații de Urgență, precum și tuturor celor care pe întreaga perioadă a stării de urgență ne-au fost alături, rugându-vă ca și în această nouă etapă pe care o vom parcurge să dați dovadă de același devotament și implicare.
De astăzi am intrat în stare de alertă, ceea ce înseamnă că nu mai există obligativitatea de a sta în casă ci de a putea ieși cu motive justificate, ce susțin activități pe care cu atâta răbdare ați așteptat să le reluați.
Rămâne în responsabilitatea fiecărui călărășean să se protejeze atât pe sine, cât și pe ceilalți, iar eu personal am încredere că veți respecta măsurile privind purtarea măștilor în spațiile publice și păstrarea distanțării fizice, precum și celelalte reguli impuse de activitățile pe care le veți organiza sau desfășura.
Am trecut o etapă dificilă, există o oarecare relaxare, dar trebuie înțeles clar că lupta împotriva acestui virus nu s-a încheiat, de aceea vă rog să continuăm împreună uniți, în același ritm, cu vigilență, cu protecție și cu simț civic. Dumnezeu să ne ajute”
, a declarat Marian Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *