Administrație Politică

Prefectul nu va ataca hotărârile de împrumut ale Consiliului Județean și Primăriei Călărași

Prefectul județului, Valentin Barbu, a declarat că nu va ataca hotărârile de împrumut ale Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Călărași.

Cum am mai și spus-o colegilor în interiorul partidului, nu am de gând să atac aceste hotărâri, numai că trebuie spus foarte clar: poate din păcate sau din fericire cred că nu se va putea obține acel împrumut, pentru că legea spune clar, în momentul în care ai înregistrat deficit în anul fiscal precedent, Comisia de acordare a împrumuturilor locale (CAIL) nu poate acorda acest împrumut. Dacă se va respecta strict legea, este evident că acest împrumut nu poate veni către Consiliul Județean. Asta spun, din păcate. Dacă acest împrumut ar fi aprobat, repet, părerea mea personală e că nu poate fi aprobat de către CAIL, ar exista, în următorii trei-patru ani, un vârf de plată care ar sări de 50% și ar îndatora Consiliul Județean foarte tare. Acum, întotdeauna ai nevoie de bani să dezvolți. Sunt niște proiecte majore acolo, care trebuie finanțate. Sunt de acord. Dacă Consiliul Județean va obține acest împrumut, eu nu am nimic împotrivă, dar vă spun că există șanse mari ca acel vârf de plată să nu poată fi susținut, a precizat Barbu, în conferința de presă a PNL Călărași, derulată în data de 9 aprilie 2021.

Vă reamintim că CJ Călărași dorește să contracteze un împrumut de 87 de milioane de lei, iar primăria, un împrumut în valoare de 40 de milioane de lei, ambele fiind necesare pentru finanțarea unor investiții publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *