Administrație

Primarul comunei Independența, Lică Voicu, în conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat conflictul de interese în materie administrativă în cazul primarului comunei Independența din județul Călărași, Lică Voicu.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, în calitate de primar, Lică Voicu a semnat trei contracte de închiriere în data de 17 iulie 2017, încheiate între Primăria Comunei Independența, în calitate de proprietar și o întreprindere individuală reprezentată de soția persoanei evaluate, în calitate de chiriaș, având ca obiect închirierea unor suprafețe de teren reprezentând terenul adiacent spațiilor comerciale deținute.

Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *