Politică

Ionela Ichim, aleasă preşedintă a Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate Călăraşi

Ionela-Georgiana Ichim a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, preşedinta femeilor social-democrate din Călăraşi. Conferinţa de alegeri s-a desfăşurat în data de 29 noiembrie a.c., în sala de spectacole „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. Aceasta a fost singura candidată intrată în cursa pentru şefia Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate Călăraşi.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, secretarei de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Violeta Muşat, secretarei generale a OFSD, Maria Lazăr, deputatei de Prahova, Maya Teodoroiu, deputatei de Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, deputatei de Bucureşti, Nicoleta-Matilda Golac, viceprimăriţei comunei Grădiştea, Vicuţa Nica, preşedintei OFSD Prahova, Beatrice Gajman, şefei Organizaţiei Municipale a Femeilor Social-Democrate Călăraşi, Mirela Tache, liderei Organizaţiei Municipale a Femeilor Social-Democrate Olteniţa, Laura Munteanu, secretarei generale a OFSD Călăraşi, Georgiana Teodorescu.

Natalia Intotero: ‘Vă doresc succes şi vreau să vă felicit şi să vă mulţumesc, pentru că aţi ales să vă implicaţi şi în activitatea politică”

Ministra Tineretului, Natalia Intotero, le-a felicitat pe doamnele social-democrate din Călăraşi, pentru că au ales să se implice în viaţa politică, şi le-a transmis că, pentru a ajunge mai departe, în administraţie, este nevoie de gingăşie,  determinare, seriozitate, perseverenţă, calităţi care descriu perfect femeia.

“În urmă cu aproximativ o lună, primeam un telefon de la preşedintele PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă, şi îmi spunea că trebuie să realizăm şi ultimul pas, acela de a alege conducerea OFSD Călăraşi. Şi-a dorit foarte mult să fiu prezentă. Deci, m-am simţit foarte onorată, domnule preşedinte, că aţi decis, alături de colegele din organizaţie, să stabiliţi această conferinţă foarte imortantă atunci când am avut loc în agenda. Vă mulţumesc că v-aţi gândit la mine, mulţumesc foarte mult pentru invitaţie. Am venit, cu mare bucurie, aici, la dumneavoastră, şi, înainte de acest eveniment foarte important în viaţa Organizaţiei Judeţene a PSD, de dimineaţă, am avut o întâlnire şi o vizită de lucru, la centrele unde sunt minori instituţionalizaţi, la centrele unde am putut să interacţionez cu femei abuzate sau să întâlnesc mamele minore, la centrele unde am întâlnit copiii speciali, copiii cu probleme de sănătate şi am vizitat şi unul dintre centrele ONG-ului Mâini Deschise. Şi ce am constatat a fost chiar ceea ce constat şi în aceste momente: aici, sunteţi o familie determinată să muncească pentru interesul tuturor locuitorilor din judeţ. Şi vă felicit, domnule preşedinte, pentru că aţi reuşit să închegaţi această familie, alături de primari, parlamentari. Faptul că astăzi, în Călăraşi, sunt atât de multe colege, preşedinte de organizaţii, doamne parlamentar, demonstrează respect pentru dumneavoastră, pentru întreaga organizaţie şi pentru aceste minunate colege aflate în sală. Eu reprezint femeile social-democrate din judeţul Hunedoara şi vreau să vă transmit salutul lor şi aşteptăm, de ce nu, şi de aici, de la Călăraşi, să avem un schimb de bune practici. În urmă cu câteva săptămâni am avut acest schimb de bune practici, cu 100 de colege, la noi, în judeţ, şi, timp de patru zile, a fost o socializare foarte frumoasă între colegele din Hunedoara şi colegele venite de la Constanţa. Vă doresc succes şi vreau să vă felicit şi să vă mulţumesc, pentru că aţi ales să vă implicaţi şi în activitatea politică. Pentru a ajunge mai departe, în administraţie, este nevoie de acea gingăşie, determinare, seriozitate, perseverenţă a femeilor, alături de colegi cu experienţă şi colegi tineri. Succes şi sănătate”, a subliniat, în alocuţiunea sa, ministrul Familiei, Nataliei Intotero.

Vasile Iliuţă: „Cred că prin această conferinţă de alegeri vom avea, de mâine, cea mai bună conducere a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate”

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat că, în anul electoral 2024, formaţiunea politică va avea 30% femei pe liste, la alegeri.

„Astăzi, avem două teme. Prima este cea care ţine de alegerea preşedintei organizaţei femeilor şi a doua este tema de dezbatere Femei implicate, femei informate. Echipa şi doamnele social-democcrate au fost motorul care ne-au dus la câştig, în 2020. Şi nu am câştigat numai localele, ci şi parlamentarele. La anul, câştigăm şi prezidenţialele împreună. Avem şi noi, în administraţie, doamne care sunt consiliere locale, consiliere municipale şi o viceprimăriţă. Sunt unul din oamenii care consideră că împreună putem să facem o construcţie, să reuşim. Fiecare organizaţie trebuie să aibă reprezentare de 30% pe liste a femeilor social-democrate, astfel încât acestea să fie  prezente în consilii locale, consilii judeţene, consilii municipale, consilii orăşeneşti. De la aleşi locali, viceprimari, primari, şi noi, cu toţii, vom milita ca în 2024 să aveam această reprezentare nu numai în procent de 30%, ci mai mult de 30%. De aceea, dacă respectăm cetăţenii, ei sunt cei care ne vor aduce, în 2024, acel podium pe care Călăraşiul nu a mai fost de mult. Am revenit în 2020 (n.r. pe podium), încă nu s-a format echipa. Şi astăzi suntem într-o frământare şi încercăm să facem echipa femeilor social-democrate şi cred că prin această conferinţă de alegeri vom avea, de mâine, cea mai bună conducere a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate. Împreună cu biroul care va fi ales, cred că vom lua deciziile cele mai bune, ca în 2024 nu numai OFSD, ci toate organizaţiile PSD să fie câştigătoare. Şi deviza de viitor este’ Împreună câştigăm toate alegerile’ şi va fi împreună cu dumneavoastră, femeile social-democrate”, a punctat Vasile Iliuţă.

Maria Lazăr: „Ai un interes deosebit ca femeile din judeţul Călăraşi să poată fi susţinute şi promovate şi te felicit”

Secetara generală a OFSD, la nivel naţional, Maria Lazăr, şi-a arătat susţinerea faţă de şefa pesedistelor din judeţul nostru şi a felicitat-o pentru funcţia pe care o ocupă.

“Mi-a plăcut modul în care ai început să te ocupi de organizaţia judeţeană. M-ai consultat tot timpul. Ai făcut asta şi cu alte colege, iar acest fapt înseamnă că ai un interes deosebit ca femeile din judeţul Călăraşi să poată fi susţinute şi promovate şi te felicit pentru treaba aceasta. Te felicit că ai fost aleasă pe funcţia de preşedinte şi îţi urez succes”, a precizat Maria Lazăr.

Obiectivele preşedintei OFSD Călăraşi, Ionela Ichim

Ionela Ichim şi-a prezentat raportul de activitate pe perioada interimatului, înainte de a fi aleasă şefă cu “acte în regulă”. De asemenea, a descris şi obiectivele pe care le are în vedere, pentru perioada următoare.

„De la preluarea interimatului OFSD, în 31 iulie 2023, am constituit, alături de colegele mele, cu sprijinul preşedinţilor de organizaţii locale, mai multe birouri OFSD şi am adus un număr de 250 de noi adeziuni. Avem grupuri de comunicare cu organizaţiile locale, suntem aproape de doamnele din judeţ şi împreună găsim soluţii la problemele care apar. În luna septembrie, cu sprijinul organizaţiei PSD, am desfăşurat acţiunea ‘Împreună dăruim bucurie’, acţiune prin care peste 400 de ghiozdane cu rechizite au ajuns la copiii din medii defavorizate, din tot judeţul, iar cele patru zile ale campaniei au însemnat peste 1.000 de kilometri parcurşi. Încrederea şi susţinerea pe care domnul preşedinte (n.r. Vasile Iliuţă) mi le acordă, în acest proiect politic, nu fac decât să mă motiveze şi să mă ambiţioneze în tot ceea ce îmi propun a realiza, alături de colegele mele. În luna octombrie, am participat la Şcoala Politică a femeilor social-democrate, cu o delegaţie a biroului OFSD Călăraşi, iar direcţiile şi informaţiile care s-au transmis în cele două zile, se vor regăsi în planul meu de acţiune al anului electoral 2024. Sfârşitul lunii octombrie a fost marcat de o deplasare la Bruxelles, la Parlamentul European, la invitaţia doamnei europarlamentar Rovana Plumb şi a domnei secretar general Maria Lazăr, deplasare care a însemnat două zile de conferinţe, în care s-au dezbătut subiecte privind drepturile femeilor, promovarea egalităţii de şanse, tematica femeii din mediul rural şi violenţa asupra ei şi a copiilor. Femeia dovedeşte, zilnic, faptul că este o forţă care poate duce pe umeri poveri greu de imaginat, care dă viaţă şi creşte viaţă, care poate fi, în acelaşi timp, soţie, mamă, profesionist desăvârşit, prietenă şi esenţa feminităţii. Le felicit pe colegele mele din echipa OFSD Călăraşi, care se implică în promovarea drepturilor femeilor şi a imaginii corecte şi fireşti a acesteia în lumea în care trăim. Obiectivele pe care mi le propun în anul electoral 2024 sunt următoarele: din punct de vedere al întăririi organizaţiilor judeţene, îmi doresc să finalizăm constituirea de organizaţii în toate localităţile, urmate apoi de acţiuni specifice prin dezbateri, simpozioane, dorindu-ne să atragem un număr cât mai mare de doamne, din toate mediile. De asemenea, avem în vedere pregătirea femeilor pentru campanie şi identificarea celor care vor să candideze pentru diferite funcţii. În egală măsură, vreau să ne ocupm mai mult de sănătatea şi educaţia copiilor privind consumul de droguri şi abandonul şcolar, să acordăm o atenţie sporită copiilor cu nevoi speciale, prin campanii de prevenţie şi conştientizare a riscurilor”, a menţionat Ionela Ichim.

După ce aceasta a primit votul de încredere din partea colegelor sale, lidera OFSD şi-a încheiat discursul astfel: (…) De acum încolo, îmi voi da toată silinţa să fie nu perfect, mai mult decât perfect totul, aici, în organizaţia judeţeană a femeilor. Am alături multe doamne. Sunt convinsă că vom reuşi tot ceea ce ne propunem. (…) Doamnelor, munca are genul feminin, aşadar, avem treabă. Vă mulţumesc.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *