Actualitate

Permise de conducere, reţinute de poliţişti în weekend

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din weekend, polițiștii au intervenit la 130 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 20 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că în perioada 2-4 februarie a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 130 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 35 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 52 de infracțiuni și au prins în flagrant 10 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 481 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 163.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 12 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, pe DN3, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din municipiul București. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În urma administrării probatoriului în cauză, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au efectuat semnale de oprire unui moped, care nu avea număr de înregistrare. În urma controlului, polițiștii au constatat faptul că șoferul mopedului, un tânăr, din comuna Valea Argovei, județul Călărași, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, mopedul în cauză aparține tânărului, care a declarat că nu deține niciun document de proveniență pentru acesta. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 La data 2 februarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control, în municipiul Oltenița, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani. În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 08:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control un ansamblu format dintr-un tractor și o remorcă, ambele fără numere de înmatriculare sau înregistrare. În urma controlului, polițiștii au identificat conducătorul ansamblului auto, în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Șoldanu, județul Călărași. Totodată, acesta a fost verificat în bazele de date, reieșind faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar remorca și tractorul nu figurează ca înregistrate sau înmatriculate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

IPJ reaminteşte faptul că, din data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Dichiseni, județul Călărași. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *