Actualitate

Sancțiuni de peste 206 mii lei, în minivacanța de 1 iunie

Peste 700 de polițiști au fost la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătoarea zilei de 1 iunie. Pentru liniștea și siguranța cetățenilor, la nivelul județului Călărași, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, păstrarea ordinii și siguranței publice, apărarea patrimoniului public și privat și a siguranței rutiere.

În urma măsurilor adoptate, în această perioadă nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau incidente grave.

Conform statisticilor existente s-a constatat o diminuare semnificativă a faptelor comise cu violență și a numărului de accidente rutiere grave, față de perioada minivacanței de anul trecut.

Au fost sesizate cu 31% mai puține infracțiuni fața de anul 2019.

Nu a fost comisă nicio infracțiune de omor, tentativă la infracțiunea de omor sau loviri cauzatoare de moarte.

Au fost organizate șase acțiuni și s-a intervenit la 271 de evenimente (+41% față de anul trecut), dintre care 259 au fost sesizate prin 112.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 439 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 206.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au reținut 34 de permise de conducere (+ 32% fata de anul 2019) și au retras 10 certificate de înmatriculare auto (+ 90% față de anul 2019).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *