Politică

Senatorul Filipescu: “Suntem pregătiți pentru alegeri. Iliuță nu va candida de la PNL”

“Partidul Național Liberal este pregătit pentru alegeri”, spune senatorul liberal Răducu Filipescu. Parlamentarul crede că indiferent dacă moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban trece sau nu, PNL va avea de câștigat. Filipescu spune că oricare dintre variante este bună: fie Guvernul rămâne și atunci vom avea alegeri locale în două tururi, fie Guvernul cade și atunci se creează condiții pentru alegeri anticipate.

Filipescu spune că, în prezent, fiecare act normativ este trecut după negocieri intense cu parlamentarii din alte partide, iar alegerile anticipate ar rezolva această problemă, a majorității parlamentare.

“Nu poți să conduci România în stilul în care PSD impune mai repede și mai ușor punctele sale de vedere. Alegerile anticipate sunt varianta cea mai bună. Este varianta care limpezește scena politică mai repede. Chiar dacă vrem anticipate nu vom putea vota împotriva propriului guvern, că doar nu suntem PSD. Vom vedea ce va fi… Noi suntem oricum pregătiți pentru alegerile locale. Așa că suntem pregătiți și pentru cele parlamentare”, spune senatorul PNL Răducu Filipescu.

Despre actualul președinte al Consiliului Județean, Răducu Filipescu spune că Vasile Iliuță nu va mai putea fi candidatul PNL pentru această funcție: “Pe PNL sigur nu va putea candida.”

Pentru Consiliul Județean senatorul Răducu Filipescu a nominalizat ca posibil candidat pe Valentin Barbu, dar ia în calcul orice evaluare care să stabilească cel mai bun candidat.

Despre o posibilă candidatură a lui Vasile Iliuță la Primăria municipiului Călărași sau pentru Consiliul Județean Călărași, pe listele altui partid, senatorul Răducu Filipescu a opinat: “Ținând cont că Iliuță pleacă de la minus 2000 de voturi, de la sub nivelul mării, e greu să treacă de nivelul mării să ia aer, s-ar putea să nu aibă nici o șansă. Din punctul meu de vedere, Vasile Iliuță este o persoană mai incomodă și mai greu de bătut, dar asta nu înseamnă că nu va fi bătut. Va fi bătut indiferent unde va candida.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *