Politică

Senatorul Nicuşor Cionoiu: „România poate deveni o destinație importantă a investițiilor economice americane în tehnologia datelor și în domeniul energetic”

Premierul României, Marcel Ciolacu, se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, unde se va întâlni cu mai mulți oficiali de rang înalt. Scopul principal al vizitei este de a extinde Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, precum și atragerea de noi investiții, aducând astfel multe oportunități în economia și securitatea țării noastre. Senatorul PSD, Nicusor Cionoiu, a declarat că vizita premierului reprezintă un mare beneficiu pentru România, deoarece este o oportunitate uriașă de a consolida relația bilaterală cu SUA, care ar fi un partener strategic și un aliat de nădejde.

Cionoiu a subliniat că unul dintre obiectivele vizitei este intrarea României în programul Visa Waver, care va facilita libera circulație a cetățenilor români către Statele Unite, începând din anul 2025.

Programul Visa Waver va fi o urmare naturală a dezvoltării parteneriatului economic dintre SUA și România. Acest program rezolvă problema liberei circulații a cetățenilor români către Statele Unite, începând din anul 2025. Investitorii americani din România vor fi primii susținători ai țării pentru programul Visa Waver. România poate deveni o destinație importantă a investițiilor economice americane în tehnologia datelor și în domeniul energetic. De asemenea poate fi un pilon al marilor investiții americane din zona strategică a Mării Negre. De aceea, premierul României a insistat foarte mult pe extinderea parteneriatului strategic și în domeniul economic, unde există un interes reciproc între cele două state, a spus parlamentarul de Călăraşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *