Administrație Politică

Eduard Grama, despre PNDL 3 și PNRR: “Sunt doar sloganuri folosite electoral”

Administratorul public al municipiului, Eduard Grama, a declarat, într-o conferință de presă, că Primăria Călărași a finalizat procedurile de licitație a aproximativ 80% din proiectele găsite în cadrul instituției la momentul preluării mandatului de către administrația PSD. De asemenea, acesta a trecut în revistă prioritățile primăriei, în vederea dezvoltării Călărașiului.

A trecut aproape un an de la alegerile locale, alegeri câștigate de echipa Vasile Iliuță-Marius Dulce. În această perioadă petrecută în cadrul Primăriei Călărași, am finalizat, în mare parte, circa 80% din proiectele găsite în primărie, contractele de finanțare semnate. Am finalizat ca proceduri de licitație. Mulți au spus că este o moștenire a noastră și o fructificare a muncii altora. Nu, este obligația fiecăruia care se află pe funcție și a oricărui primar să aducă municipiului cât mai multe contracte de finanțare, este obligația tuturor să contribuie la dezvoltarea acestui municipiu și județ și sunt convins că și noi, când nu vom mai fi pe funcții, vom lăsa altora contracte de finanțare semnate, doar să fie implementate și scoase la licitație. Proiectele mari, la nivel de municipiu, strada București, pietonalul, zona de Vest cu Navrom, sunt proiecte finalizate ca procedură. Urmează să fie predate PT-urile, la începutul lunii octombrie. Ordinele de începere vor fi date imediat și, dacă vremea ne va ajuta, în luna noiembrie, cel târziu decembrie, vor începe aceste proiecte să intre în execuție”, a precizat Grama în conferința de presă organizată la sediul PSD Călărași.

Grama, despre Deculescu: “Îl invit să participe, ca toți ceilalți, la licitație și să nu căpușeze acești câștigători de licitație”

Sursa citată a afirmat că fostul administrator public al Primăriei Călărași, Valentin Deculescu, într-un mod necinstit, abordează câștigătorii licitațiilor”: „Vreau să atenționez că fostul administrator public Deculescu, într-un mod necinstit, abordează câștigătorii licitațiilor. Eu înțeleg că a contribuit în mod direct la aceste proiecte, dar nu înseamnă că poate fi și furnizorul de echipamente pentru acestea. Îl invit să participe, ca toți ceilalți, la licitație și să nu căpușeze, cum încearcă în ultima perioadă, acești câștigători de licitație și să îi lase, pur și simplu, în pace. Să își facă treaba la Dragalina, acolo unde partidul i-a oferit o funcție călduță de administrator public. Îi urez succes. Am înțeles că va fi numit în noul consiliu de administrație al CNAIR.

Parcurile din Călărași vor fi modernizate

Primăria a început modernizarea parcurilor din municipiu. În prezent, se lucrează la parcul Queen.

“Referitor la proiectele importante ale municipiului, pentru că așteptările sunt foarte mari, pe lângă contractele de finanțare europene, discutăm aici inclusiv de dezvoltarea parcurilor, pentru că nu avem un loc de joacă amenajat pentru copii, un loc în care să ai siguranța că nu va fi afectată sub nicio formă integritatea corporală a unui copil. Și am început, în prima etapă, cu parcul Queen, vom continua cu parcul Dumbrava, cu parcul Florilor. Avem în plan cele cinci parcuri, care sunt convins că până la mijlocul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, vor fi finalizate, a punctat interlocutorul.

„CNI a fost doar o păcăleală pentru campania electorală”

Administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași este sceptic în privința PNDL 3 “Anghel Saligny” și a PNRR. Totodată, Grama spune despre CNI că a fost doar o păcăleală pentru campania electorală: Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a decis ca asfaltările să înceapă de anul acesta, chiar dacă în momentul de față nu am identificat surse de finanțare, pentru că, încă o dată spun celor care guvernează, CNI, la momentul acesta, este blocat și va fi blocat o lungă perioadă de timp. A fost doar o păcăleală pentru campania electorală, toată lumea a fost trecută în lista sinteză, nimeni nu a semnat vreun contract de finanțare și nu va semna în perioada următoare. Acum ni se aruncă pe piață acest PNDL 3 Anghel Saligny’, toată lumea pregătește proiecte, toată lumea actualizează documentații și toți spun că vom semna contractele de finanțare în martie 2022. Rămân sceptic, cum rămân sceptic și cu PNRR că va fi un proiect care va dezvolta județul și țara, și municipiul. Rămân la ideea că acestea sunt doar sloganuri și momente folosite electoral, cum le folosește actualul prim-ministru, că tot a fost ieri în vizită la Călărași și am văzut boardul PNL condus de un socialist, Ciprian Pandea, iar în spatele dumnealui se afla persoana fizică Filipescu, care nu știu ce mai caută la acest moment, pentru că nu cred că poate fi considerat un viitor pentru noi și pentru dumneavoastră. Aceste proiecte sunt aruncate pe piață doar din dorința de a spune că se face ceva.

“Suntem direct interesați să trăim într-un oraș civilizat, asfaltat, cu canalizare”

Primăria Călărași are în plan depunerea unor documentații pe POR 2021-2027.

Noi, ca și primărie, în momentul de față, vom încerca și vom depune, prin ADR Sud Muntenia, pe Programul Operațional Regional 2021-2027, documentații. Vă spun de acum, aceste documentații vor fi evaluate, iar în cel mai fericit caz, aceste proiecte pe care încercăm să le gândim pentru perioada următoare vor primi finanțare în 2024 și de acolo mai considerăm încă doi ani cu licitațiile și punerea în execuție. Prioritatea mea, a primarului, a președintelui de Consiliu Județean, a întregii echipe este să creăm un mediu adecvat, pentru că noi suntem direct interesați să trăim în acest oraș, într-un oraș civilizat, asfaltat, cu canalizare și într-un oraș în care să ai unde merge cu copilul”, a menționat Eduard Grama.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *