Politică

”Repornim România” – Programul PSD de relansare a economiei prin 28 de măsuri economice și sociale

PSD nu mai așteaptă măsurile pe care le promite Guvernul Orban pentru ieșirea României din criză. De două luni de zile, de când România a intrat în cea mai gravă criză economică și socială urmare a măsurilor haotice luate de liberali, tot ceea ce auzim de la premierul Ludovic Orban și de la miniștrii săi este ”vom gândi un plan de măsuri”, dar fără să vedem măsuri concrete și fără a avea un orizont de timp pentru soluționarea situației.

Mai grav este că președintele Klaus Iohannis ne atrage atenția că economia României nu trebuie repornită, întrucât ea nu a fost oprită niciodată. Probabil de la geam de la Cotroceni se vede altfel situația din țară.

Realitatea este că România nu mai poate să aștepte. Avem peste 100.000 de firme românești care cer disperate ajutorul IMEDIAT și care s-au înscris pe platforme guvernamentale ineficiente sau fac coadă la bănci. Avem 1 milion de români care sunt în șomaj tehnic sau au contractele suspendate, mulți dintre aceștia fără speranța că vor mai reveni vreodată la locurile de muncă pe care le-au avut.

Economia României a intrat, după 3 ani de creștere economică în perioada guvernării PSD, într-un declin în perioada guvernării PNL declin din care nu poate ieși cu miniștri care împrumută țara la dobânzi exorbitante sau cu premieri care așteaptă să le cadă din cer o rezolvare a situației.

Din aceste motive, PSD a decis, ca principal partid de Opoziție, să inițieze și să adopte în Parlament programul ”REPORNIM ROMÂNIA”, un program care cuprinde 28 de măsuri economice și sociale. Acestea vor veni în sprijinul tuturor românilor afectați de criză, fie că vorbim despre angajați, fie că vorbim despre antreprenori, români din țară sau români recent veniți din Diaspora.

Cele 28 de măsuri economice și sociale urmăresc realizarea următoarelor obiective:

 Repornirea economiei
 Protejarea locurilor de muncă
 Protejarea puterii de cumpărare a românilor
 Oferirea unor stimuli economici

Între cele 28 de măsuri, putem enumera câteva de interes pentru călărășeni:

Sprijinirea angajatorilor care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară.

Sprijinirea familiilor aflate în dificultate financiară prin instituirea unei indemnizați de sprijin de 700 lei/lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 lei și de 300 lei/lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1.501 lei până la 2.000 lei/lună. Indemnizație de sprijin se acordă pentru o perioadă de trei luni începând cu data de întâi a lunii următoare intrării in vigoare a legii.

Sprijinirea IMM-urilor care se confruntă cu dificultăți financiare prin instituirea de linii de credit pentru acoperirea deficitelor temporare ale capitalului de lucru prin intermediul băncilor cu capital de stat (CEC Bank, Eximbank), cu termen între 3 și 10 ani, cu dobândă cuprinsă între 0% și 50% din IRCC afișat de Banca Națională a României, pentru persoanele fizice, pentru întreprinderi mici si mijlocii (”IMM”), întreprinderi individuale, asociații familiale, pentru a stimula revenirea rapidă a activității.

Sprijinirea agricultorilor locali prin faptul că plata la produsele alimentare proaspete de către marile lanțuri de magazine către furnizorii locali va fi efectuată în termen de 5 zile lucrătoare, de la emiterea facturii, respectiv 15 zile lucrătoare pentru celelalte tipuri de produse alimentare.

PSD va reporni economia României prin legiferarea acestui program național în Parlament. Vom repara astfel tot ceea ce au distrus liberalii în câteva luni de zile.
PSD rămâne alături de români, ca principal partid de Opoziție, ca formațiune politică ce va oferi României speranța ieșirii din criză în pofida eșecurilor în linie ale guvernării PNL.

Președinte,
Iulian IACOMI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *