Sănătate

Două noi ambulanţe pentru transportul pacienţilor, în judeţul Călăraşi

Două noi ambulanţe pentru transportul pacienţilor, de tip A2, au fost repartizate, în data de 14 septembrie a.c., Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Călăraşi. Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ, dr. Vlad Sârzea, una dintre acestea a fost trimisă în oraşul Lehliu-Gară, iar cealaltă, deocamdată, a rămas în municipiul Călăraşi, urmând a fi atribuită într-o altă localitate din judeţul nostru.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în data de 14 septembrie, a avut loc activitatea de recepție cantitativă, calitativă și de punere în funcțiune a 122 de ambulanțe noi, de tip A2, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță Județene, din ţară. Ambulanţele vor fi utilizate pentru transportul mai multor pacienţi pe targă și scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgență de bază care includ oxigen și defibrilator semiautomat.

În primele luni ale acestui an, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a întrunit o comisie de specialiști, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanță, cât și din cadrul UPU-SMURD și al inspectoratelor pentru situații de urgență, care a urmărit revizuirea specificațiilor tehnice pentru ambulanțele care vor fi achiziționate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluțiile tehnicii și a tehnologiilor medicale actuale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, desemnat ca unitate de achiziții centralizate pentru ambulanțe, prin OUG nr. 74/2017, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță.

Această achiziție, din fonduri europene este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru. Valoarea unitară, conform contractului de furnizare (cu TVA) este de 233.971,95 de lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare(cu TVA) este de 28.544.577,31 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *