Social

La mulți ani, copiilor de pretutindeni

Directorul executiv adjunct pentru Protecția Drepturilor Copiilor, Daniela Arbagic, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

“Trebuie să recunoaștem că entuziasmul premergător organizării zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului, în acest an, a fost umbrit de problemele generate de epidemia cu noul coronavirus, nevoile de protecție sanitară și de distanțare socială devenind prioritare, așa încât excursiile, drumețiile, spectacolele, serbările pot fi doar planificate pentru o alta perioadă, mult mai sigură pentru noi toți.

Restricțiile existente înca în perioada stării de alertă, ne determină să găsim soluții pentru a-i sărbători pe copii, chiar de ziua lor, de 1 Iunie, prin acțiuni simple dar care să le aduca bucurie, plăcere, zâmbet, împlinire, încredere, dragoste.

La nivelul fiecărui centru de plasament din cadrul DGASPC Călărași, copiii vor participa la activități distractive diverse, adaptate acestei perioade, din care nu vor lipsi: desenele pe asfalt, întrecerile sportive, concursurile de muzică, karaoke, dans, plimbările în grupuri restrânse; vor avea organizată masa festivă și la final tort, prăjituri, sucuri.

Dar, mai mult decât orice, copiii noștri au nevoie de dragoste, au nevoie să fie acceptați și iubiți așa cum sunt, au nevoie de curaj și de mai multă încredere în ei înșiși. Să le arătam tuturor că ne pasă, că nu sunt singuri, că găsesc prieteni printre oamenii mari care-i supravegheaza, și dacă putem face asta, atunci, și ei ne vor deveni prieteni!

La mulți ani și gânduri bune!”

Daniela Arbagic,

director executiv adjunct

Protecția Drepturilor Copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *