Social

17 cazuri de coronavirus, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași informează, printr-un comunicat de presă, că 17 persoane din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița au fost infectate cu noul coronavirus.

“În seara zilei de vineri, 12 iunie 2020, au fost comunicate rezultatele testării, efectuate de Direcția de Sănătate Publică din Călărași, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița, după ce a fost înregistrat un caz de COVID-19, în data de 10 iunie, la o angajată a centrului.
Toți angajații și beneficiarii centrului au fost testați, rezultatele comunicate, vineri seară, de D.S.P. Călărași, fiind următoarele: 13 copii și 3 adulți sunt infectați cu COVID-19, în total, fiind înregistrate 17 cazuri de îmbolnăvire, cu cel depistat în spitalul Marie Curie București. A fost luată măsura internării copiilor, în această dimineață, în secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Oltenița, împreună cu cei 3 angajați ai centrului. Aceștia vor fi, totodată, și însoțitorii copiilor internați, inclusiv ai celor doi copii aflați de câteva zile în spital, cărora le-a ieșit testul pozitiv, rezultatul fiind transmis, în seara zilei de vineri, împreună cu celelalte teste. În cursul zilei de astăzi, sâmbătă, 13 iunie, va fi făcută dezinfecția totală a Complexului de Servicii Comunitare din Oltenița.
Menționăm că, atât copiii, cât și angajații centrului au o stare bună de sănătate și vor rămâne internați până la negativarea testelor.
Începând cu data de 11 iunie, a fost instituită măsura izolării la locul de muncă, în ture de lucru de 14 zile, cu 14 zile, izolare la domiciliu, iar la fiecare schimb de tură se va face testarea atât a angajaților care ies din tură, cât și a celor care intră, inclusiv a copiilor”
, se arată în comunicatul de presă al DGASPC Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *