Politică

Cine sunt candidații PNL Călărași la alegerile parlamentare

Organizația Județeană a PNL Călărași a susținut, în data de 4 noiembrie a.c., o conferință de presă în care au fost prezentați candidații partidului la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. PNL Călărași vine în fața alegătorilor cu o echipă tânără și profesionistă. Pe lista pentru Senat se află: Ciprian Pandea, Cristian-Virgil Iorga, Maria-Raluca Caraion, Florin Drăgan. La Camera Deputaților candidează: Emil-Florian Dumitru, Alin-Bogdan Drăgulin, Dragoș-Florin Coman, Ruxandra-Alina Prică, Alexandru-Lucian Vasile, Ștefan Stan.

Emil Dumitru: Vrem să facem o altfel de politică și să avem un parteneriat onest cu cetățenii județului Călărași”

Emil Florian-Dumitru, președintele interimar al PNL Călărași, cel care deschide lista candidaților la Camera Deputaților, este un călărășean cunoscut datorită activității desfășurate la nivel național, atât în asociații și federații agricole naționale, cât și în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Educația, definitivată cu un master în sectorul agricol, a fost împletită cu experiența profesională, dobândită în calitate de fermier în județul Călărași. Pregătirea profesională continuă, seriozitatea, implicarea în problemele ce țin de dezvoltarea agriculturii au condus la un parcurs profesional, în acest domeniu, ocupând, de-a lungul timpului, funcțiile de: președinte al Federației Naționale Pro Agro, consilier în Ministerul Agriculturii, director-executiv al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicolă, din decembrie 2019, și până în prezent, fiind secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Sloganul nostru de campanie este Curajul de a lupta pentru Călărași’. Credem că o echipă tânără, din județul Călărași, cu expertiză profesională, poate să aducă un plus în dezvoltarea județului Călărași. Eu sunt din comuna Chiselet, județul Călărași, deci, sunt călărășean. (…) Vrem să facem o altfel de politică și să avem un parteneriat onest cu cetățenii județului Călărași. Vreau să vă spun câteva chestiuni legate de potențialul județului Călărași și aici mă refer strict la domeniul de competență, și anume, agricultura. Avem un județ cu un potențial agricol însemnat. Trebuie să îl valorizăm. Vom primi fonduri europene substanțiale, în perioada 2021-2027. Este vorba de aproximativ 24 de miliarde de euro, atât subvenții și plăți directe, cât și investiții în fermă. Vreau să putem dezvolta industria alimentară, pentru că implicit vom dezvolta locuri de muncă și aici, cu siguranță, mă voi implica în mod activ să putem să încurajăm mediul de afaceri și antreprenoriatul în mediul rural, pentru că un sat sănătos se poate dezvolta cu tineri și investiții. Pe zona de educație, propunem, prin fonduri europene, să aducem investiții în ceea ce înseamnă servicii medicale de prim-ajutor în mediul rural, este vorba despre acele dispensare de care oamenii cu adevărat au nevoie, pentru că sistemul medical ne-a demonstrat, odată cu pandemia, că are nevoie de investiții. Am înțeles că în 27 septembrie 2020, oamenii ne-au dat un mesaj: trebuie să fim mult mai aproape de ei. Într-adevăr, vrem să facem o altfel de politică, bazată pe construcție, pe un dialog civilizat. Vrem să venim cu soluții. Soluțiile cele mai bune, pentru dezvoltarea județului, sunt la noi. Media tututor candidaților, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, din partea PNL, este de 37,5 ani, ceea ce înseamnă că este cel puțin un test de curaj din partea PNL să intre în luptă cu tineri. Sigur că tinerețea nu ține loc de o garanție a succesului, dar toți dintre noi avem și expertiză profesională, pe care am dovedit-o de-a lungul timpului, și credem că pe cetățenii județului îi vom convinge prin ceea ce vom face în Parlamentul României, alături de echipa liberală din administrația locală, a declarat Emil Dumitru.

Raluca-Maria Caraion: “Îmi doresc să contribui la dezvoltarea învățământului călărășean prin sprijinirea, în primul rând, a elevilor din mediile defavorizate”

Raluca-Maria Caraion, candidata PNL pentru Senatul României, este determinată să arate că tinerii pot face o schimbare prin implicare și inițiative politice. S-a alăturat liberalilor călărășeni încă din timpul studenției. În anul 2007 a devenit membru activ al TNL Călărași. Apoi, în 2013 a pus bazele organizației de studenți liberali călărășeni (CSL), în cadrul căreia a reușit să realizele diferite activități și parteneriate cu studenții din toată țara. În 2019 s-a alăturat Organizației Județene a Femeilor Liberale, planurile sale de viitor vizând o carieră politică bazată pe principii liberale solide. Este absolventă a Colegiului Național ”Barbu Știrbei” Călărași – clasa specială de matematică. Studiile universitare le-a terminat ca șef de promoție a Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității OVIDIUS Constanța. A obținut, ulterior, media 10 la examenul de disertație la Masterul în Didactică Matematică. De asemenea, a lucrat, în ultimii doi ani de facultate, în cercetare universitară, publicând și câteva lucrări științifice cu teme de geometrie non-euclidiană, dar și teme interdisciplinare, fizică-geometrie, relativitate și fizică cuantică, sub coordonarea directă a Decanului Facultății de Matematică și Informatică, prof. univ. dr. Wladimir Georges Boskoff. În anii de studenție, Raluca Maria Caraion intra în competiții universitare internaționale, în cadrul proiectelor Erasmus si Comenius, cu Universite de Pau(Franța), Universitatea din Leuven (Belgia), Universitatea Central Lancashire, Cipru (UCLan Cipru). Raluca Maria Caraion a adus României medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică Comenius din Cipru, medalia de argint fiind câștigată, în același an, de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan. Matematica nu este singura ei pasiune, pianul fiind studiat de Raluca Maria Caraion cu talent și dăruire.

 “Sunt profesor de matematică, de 12 ani, titular în sistemul de învățământ la Liceul Pedagogic din Călărași. Am ales să rămân titular al acestui liceu, fiindcă vreau să contribui la formarea tinerelor cadre didactice și consider că așa pot contribui la dezvoltarea învățământului românesc și călărășean, pentru că aceste tinere cadre didactice pot fi vectorii care să transmită mesajul nostru, să ajutăm la creșterea și dezvoltarea educației pe viitor. Sunt onorată să fac parte din această echipă și vă mulțumesc, încă o dată, pentru încrederea acordată. Îmi doresc să contribui la dezvoltarea învățământului călărășean prin sprijinirea, în primul rând, a elevilor din mediile defavorizate, deoarece vreau să reducem rata abandonului școlar, acolo avem probleme destul de delicate, dar în aceeași măsură nu putem neglija nici elevii performanți, care au aptitudini deosebite. Eu sunt voluntar la Centrul de Excelență din Călărași, din 2009. Sunt bucuroasă să fac parte din corpul profesorilor experți, care lucrăm cu tineri performanți. Avem, de asemenea, și centre de performanță pe robotică și putem sprijini copiii care sunt dotați, dar în aceeași măsură, trebuie să îi sprijinim și pe cei din mediile defavorizate, să le oferim o șansă la educație tuturor”, a afirmat Raluca-Maria Caraion.

Alexandru Vasile: Principalul meu obiectiv este crearea unor perdele forestiere în tot județul Călărași”

Președinte al Tineretului Național Liberal Călărași și subsecretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Alexandru Vasile își dorește să își aducă expertiza profesională, destul de bogată, și în Parlamentul României. Poate avea un cuvânt de spus în ceea ce privește inițiative legislative care să preîntâmpine fenomenul deșertificării Bărăganului, având deja identificate unele soluții viabile, lucrarea sa de disertație, obținută în Germania, studiind acest fenomen în detaliu. De altfel, tânărul liberal Alexandru Vasile și-a dezvoltat educația universitară în medii academice din străinătate, iar ca reprezentant al tinerilor călărășeni în Guvernul României și în Parlamentul României își dorește să promoveze în rândul acestora importanța completării studiilor universitare în afara țării, cu ajutorul burselor Erasmus, al căror beneficiar a fost și el.

 „Provin din mediul de afaceri. Am terminat Facultatea de Silvicultură, din Brașov. Sunt subsecretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Principalul meu obiectiv, în această campanie, este crearea unor perdele forestiere în tot județul Călărași. Fiind un județ agricol, o să ajute foarte mult. Și eu am curajul să lupt pentru Călărași, a menționat Alexandru Vasile.

Cristian Iorga: Avem foarte multe lucruri de schimbat și de dezvoltat”

Cristian Virgil Iorga, născut în Oltenița, o figură nouă în politica autohtonă, licențiat al Universității Politehnice București, cu nota maximă, având o carieră de 18 ani în domeniul telecomunicațiilor, este propunerea PNL Călărași pentru poziția a doua la Senat. Integru, serios, educat, provenind din mediul privat, este omul care și-a pus amprenta asupra fiecărui proiect la care a participat, implicându-se în dezvoltarea a două rețele de telecomunicații mobile din România și la construirea, de la zero, a unui centru de monitorizare și operare care deservește 8 țări europene. Experiența profesională este susținută de peste 40 de cursuri de specializare, efectuate în țară și în străinătate, în domeniile transmisiunilor radio, IP networking, transmisiunilor prin fibră optică, anti-mită, managementului de proiecte, comunicare. Specialist recunoscut în domeniul său profesional, este formatorul multora dintre inginerii care lucrează în cel mai mare centru de monitorizare și operare din Estul Europei.

Sunt specialist în telecomunicații și am o carieră de 18 ani în industria telecom. M-am alăturat echipei conduse de domnul Emil Dumitru din dorința de a demonstra că politica se poate face și altfel, că trebuie să aducem un suflu nou în mediul politic călărășean și românesc, trebuie să schimbăm din temelii modul de a ne raporta la politică. Sunt convins că doar prin implicarea tuturor oamenilor care au construit ceva în cariera lor, putem să schimbăm lucrurile în România. Avem foarte multe lucruri de schimbat și de dezvoltat. Suntem în urmă cu digitalizarea, suntem în urmă cu tehnologia. Avem în față multe provocări, ne demonstrează și pandemia că dacă investeam la timp în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicație din România, eram acum departe și puteam să facem față provocărilor. Am fi putut avea capacitatea să ținem cursurile online, fără probleme. Sunt foarte multe școli care nu au acces la internet. Sunt foarte multe localități, inclusiv în județul Călărași, care, deși este un județ de câmpie, ar fi putut să aibă semnal de bună calitate. Nu s-au făcut investiții suficiente, pentru că investițiile se fac acolo unde sunt bani și județul Călărași este unul subdezvoltat. A rămas subdezvoltat inclusiv în domeniul telecomunicațiilor. Avem școli, dispensare, primării, unde semnalul este de proastă calitate. Sper ca în cadrul acestei echipe tinere să pot să mă implic, să ajut ca mediul de afaceri și mediul politic să se dezvolte într-o direcție normală, conformă cu realitățile europene le care vrem să ne raportăm”, susține Cristian Virgil Iorga.

Dragoș Coman: Cred că este pentru prima dată când o echipă de 10 tineri stă în fața electoratului, pentru a demonstra că este momentul schimbării”

Dragoș Coman este un tânăr binecunoscut de comunitatea în care s-a format, activează și pe care a reprezentat-o la nivel local, în calitate de viceprimar al municipiului Călărași, dar și central, ca secretar de stat în Minsterul Tineretului și Sportului, promovând valorile liberalismului, în concordanță cu dorințele cetățenilor. Ca tânăr antreprenor, la numai 21 de ani, a susținut libertatea comerțului, făcând primele importuri din China, pentru propria firmă, dezvoltând pe parcurs și alte investiții în afaceri. Activitatea politică și administrativă a avut la bază pregătirea profesională, Dragoș Coman fiind licențiat în Științe Politice, cu Master în Administrație Publică, iar experiența acumulată a determinat conducerea PNL Călărași să îl nominalizeze pe listele de la alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaților.

“Mulțumesc, domnule președinte, pentru oportunitatea de a face parte din această echipă frumoasă, tânără. (…) Nu cred că există, în momentul acesta, în județul Călărași și probabil în puține județe ale țării, o echipă atât de frumoasă cum este cea din Călărași. Dacă ne raportăm și la PNL, cred că este pentru prima dată când o echipă de 10 tineri stă în fața electoratului, pentru a demonstra că este momentul schimbării”, a spus Dragoș Florin Coman.

Ciprian Pandea: “Îmi doresc să continui dezvoltarea județului Călărași și dezvoltarea mediului de afaceri din județ”

Ciprian Pandea, unul dintre cei mai cunoscuți tineri politicieni călărășeni, a reușit, din poziția de reprezentant în Guvernul României, să câștige respectul majorității liderilor comunităților locale din județ. A obținut din partea Partidului Național Liberal șansa de a fi alături de comunitățile locale și din postura de senator, deschizând lista PNL Călărași pentru Senatul României. Cariera sa politică are ca fundament, în primul rând, educația, studiile sale completându-se cu un doctorat obținut în specializarea universitară pe care a urmat-o. Astfel, tot ce a realizat până acum s-a bazat pe principiile pe care le-a cultivat în familie, dar și prin educația pe care și-a dezvoltat-o.

 “Vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi candidat pe lista de Senat a PNL. Îmi doresc ca în următorii patru ani, ceea ce am început în perioada 2016-2020, să continui și când spun acest lucru, mă refer la dezvoltarea județului Călărași, la dezvoltarea mediului de afaceri din județ și, cu riscul de a se supăra anumiți oameni de afaceri, mi-aș dori ca toate proiectele de dezvoltare ale județului nostru să fie câștigate, să fie duse la îndeplinire de firme din județul Călărași. Este foarte important să avem oameni din județ, să promovăm, în primul rând, oameni din județ. Vreau să vă spun că mă bucur foarte tare că astăzi, în fața dumneavoastră, suntem toți tineri, suntem doar din Călărași și, cu siguranță, nu vom mai repeta greșelile din trecut, astfel încât, după ce vom fi aleși, nu ne vom lua mandatul și ne vom duce în alte județe, pentru că  noi suntem de aici, ne interesează foarte tare județul Călărași, ne interesează foarte tare municipiul Călărași și cred cu tărie că oamenii vor vedea oportunitatea pe 6 decembrie și ne vor vota, a precizat Ciprian Pandea.

Alin Drăgulin: “Am încredere în călărășeni că vor vota cea mai bună opțiune”

Alin-Bogdan Drăgulin este unul dintre cei mai vechi liberali călărășeni parcurgând calea politică firească într-o ierarhie liberală. A pornit ca membru PNL din anul 2004, a devenit președintele TNL Călărași, apoi a ocupat funcția națională de secretar general al TNL și Diaspora. De profesie inginer, Alin-Bogdan Drăgulin este subsecretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, acest domeniu urmând să stea în centrul viitoarei lui activități din Parlament. Toată cariera politică și profesională s-a bazat pe valori autentice, tradiționale, liberale cultivate prin muncă și educație.

 “Vin în această campanie cu o mare încredere. Am o mare încredere, în primul rând, în PNL, în valorile pe care Partidul Național Liberal le are, le-a promovat de fiecare dată, în această unitate națională, pe care PNL a promovat-o de-a lungul timpului, în valorile, tradițiile și moralitatea care, din nefericire, de multe ori, și chiar într-o campanie electorală, ca să nu mă refer chiar la ultima de la alegerile locale, lipsește. Și sunt sigur că noi, membrii PNL, cu atât mai mult cei tineri, vom aduce acel suflu nou de care este nevoie atât în politica națională, cât și cea din Călărași. Cred în echipa tânără liberală. Este  o echipă prin care aș parafraza sintagma europeană unitate prin diversitate’. Cred în proiectele pentru județul nostru, iar curajul de a reprezenta Călărașiul, înseamnă curajul de a ne lupta pentru județ. Cred în proiectele pe care vrem să le dezvoltăm. (…) Personal, eu voi veni cu un proiect referitor la problema țânțarilor. Am încredere în călărășeni și în implicarea lor în această campanie, am încredere în călărășeni, că ne vor cântări pe fiecare dintre noi, vor cântări fiecare ofertă electorală și am încredere în călărășeni că vor vota cea mai bună opțiune, a conchis Alin Drăgulin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *