Administrație Sănătate

Consiliul Județean Călărași cumpără aparatură medicală pentru spital

Consiliul Județean Călărași va cumpăra echipamente pentru Spitalul Județean de Urgență Călărași. Se va achiziționa și un laborator modular pentru testări COVID-19.

Patru milioane de lei au fost aprobate astăzi, 26 martie a.c., în ședința de Consiliu Județean, pentru achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză.

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a declarat:

„Vom cumpăra: 19 aparate de ventilație mecanică, 16 monitoare ATI funcții vitale, 15 injectomate, 2 aparate de ventilație mecanică pentru transport, 1 aspirator mobil de secreții, 10 paturi motorizate de terapie intensivă, 2 infuzomate. Anunț cetățenii că suntem alături de ei și de cadrele medicale din unitățile spitalicești. De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19. Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal. Rog călărășenii să respecte recomandările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, coordonat de domnul prefect Marian Stoica și îi asigur că facem tot ceea ce este nevoie ca județul nostru să fie cât mai puțin afectat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *