Sănătate

Covid-19 în județul Călărași: Rata incidenței este de 1,18

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, astăzi, 3 noiembrie, în județul Călărași sunt 1.806 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, din care 509 sunt active și 464 au fost declarate vindecate. În carantină la domiciliu se află 1.729 de persoane, 271 de persoane sunt în izolare la domiciliu și 80 de persoane, în izolare instituționalizată (internate). În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un deces: bărbat, 81 de ani, comorbidități (boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala Alzheimer), decedat la Spitalul Municipal Oltenița.

Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori, în județul Călărași, este de 1,18.

Situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1000 de locuitori este următoarea:

1. Vâlcelele (3,00);
2. Mitreni (2,76);
3. Ulmeni (2,48);
4.Municipiul Oltenița (2,36);
5. Sohatu (2,26);
6. Grădiștea (2,11);
7. Ciocănești (2,02);
8. Oraș Lehliu-Gară (1,82);
9. Nicolae Bălcescu (1,75);
10. Municipiul Călărași (1,74).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *