Actualitate

ITM Călărași a sancționat 23 de angajatori

În perioada 15 – 19.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi și structurile locale ale Ministerului de Interne (Inspectoratul de Jandarmi Călăraşi, I.P.J. Călăraşi şi Poliţia Locală) au desfăşurat controale în cadrul Campaniei naţionale, privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale, referitoare la suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă şi a modului de respectare a prevederilor legale, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În acest sens au fost verificate următoarele domenii de activitate: comerţ, agriculturã, restaurante, baruri, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, recuperarea materialelor reciclabile, saloane de înfrumuseţare, transport local persoane, cabinete medicale.

Ţinând cont de specificul activităţii, agenţii economici din cadrul restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor, cafenelelor, teraselor au fost controlați şi pe perioada de noapte şi în weekend.

Rezultatul controalelor

Inspectorii din cadrul compartimentului relaţii de muncă au verificat 29 de angajatori şi unul a fost sancţionat. Au fost dispuse 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au efectuat 24 de controale, 22 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 10.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 38 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.

Acţiunile cuprinse în Planul cadru de control al ITM Călăraşi şi cele care fac parte din campaniile de control la nivel naţional vor continua şi în perioada următoare, atât la nivelul instituţiei, cât şi în colaborare interinstituţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *