Actualitate

Jandarmii asigură ordinea publică în minivacanța de Rusalii

Peste 140 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la nivelul județului Călărași, în perioada minivacanței de Rusalii.

Jandarmii călărășeni vor acționa, în principal, în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase, dar și pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor și a locurilor de agrement.

Zilnic, circa 40 de jandarmi vor acționa pentru intensificarea măsurilor de ordine și vor desfășura acțiuni cu precădere în zonele și arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit alte fapte antisociale.

De asemenea, janadarmii vor fi prezenți în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane( piețe, autogări, etc.), precum și în zonele cu potențial criminogen ridicat.

Totodată, având în vedere că de la începutul lunii iunie restricțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităților de domiciliu precum și a desfășurării activităților sportive în aer liber dar și a manifestărilor cultural-artistice au fost ridicate, jandarmii, alături de celelalte forțe de ordine, vor acționa și pentru informarea şi îndrumarea cetățenilor de a respecta în primul rând măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași recomandă cetățenilor să respecte măsurile stabilite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 26 din 28.05.2020 pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID 19, dispuse pe perioada stării de alertă.

Reamintim locuitorilor județului Călărași că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *