Actualitate

Munca la negru, sancționată de ITM Călărași

În săptămâna 03-07 august 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: construcţii, comerţ, agricultură, baruri şi restaurante, confecţii textile, transport, întreţinerea şi repararea autovehiculelor. De asemenea, în perioada 07-09 august 2020, ITM, IPJ Călăraşi şi DSVSA au continuat efectuarea controalelor în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), pentru a vedea dacă se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Inspectorii Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 28 de angajatori, din care doi au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 17 controale în urma cărora 17 angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate 33 de avertismente, amenzi în valoare de 2.000 de lei și 34 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Efectuarea controalelor vor continua pe toată perioada stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *