Actualitate

Percheziții/Polițiștii au confiscat 41 de kilograme de articole pirotehnice

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat nouă percheziții domiciliare la mai multe persoane bănuite că dețin și comercializează bunuri de natură pirotehnică. 41 de kilograme de articole pirotehnice au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării.

Astfel, în zilele de 20 și 21 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în urma exploatării datelor și informațiilor obținute, au documentat activitatea infracțională desfășurată pe linia operațiunilor pirotehnice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

În fapt, persoanele în cauză ar fi deținut și comercializat articole pirotehnice fără a fi autorizate în acest sens, pe raza județului Călărași.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 6.428 de articole pirotehnice de diferite categorii.

De asemenea, în urma perchezițiilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au ridicat 75 de bormașini, pentru verificarea autenticității produselor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *