Actualitate

Sancțiuni de 35.000 de lei, aplicate de ITM Călărași

În perioada 20 – 24 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: agricultură, construcţii, confecţii textile, restaurante şi baruri, lucrări de instalaţii electrice și colectarea deşeurilor. În zilele de 25 şi 26 iulie a.c., ITM, Inspectoratul de Poliție Județean, Direcția de Sănătate Publică şi Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante). În urma controalelor, au fost sancționați 36 de angajatori și s-au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 24 de angajatori, din care unul a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată. S-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei. Au fost dispuse 6 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 39 de controale, în urma cărora 35 de angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate 50 de avertismente, 54 de măsuri cu termene precise de rezolvare și amenzi în valoare de 15.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *