Educație

Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media 10 la examenele naționale

Executivul a aprobat în data de 27 august a.c., Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale. Astfel, absolvenții de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și liceenii cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. În județul Călărași, nu există medii de 10 la Bacalaureat, însă la Evaluarea Națională, șapte elevi au fost de nota 10.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Identificarea și susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației și Cercetării și vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România – principiul calității. Acesta se subsumează viziunii și strategiei din proiectul „România Educată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *