Actualitate

Ziua europeană a numărului unic de urgență 112

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112 este marcată în fiecare an la data de 11 februarie.

Toţi cetăţenii pot apela gratuit serviciile de urgenţă oriunde în U.E. cu doar un apel la 112.

Numărul european de urgență 112 a fost creat în anul 1991. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România. Începând cu anul 2008, 112 este unicul număr de urgență, care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a solicita sprijin serviciilor de urgență (pompieri, ambulanţă și poliție) în orice țară a Uniunii Europene.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenţia serviciilor specializate în situaţii de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

“Activităţile zilnice de informare preventivă desfăşurate de către cadrele inspectoratului în unităţile de învăţământ, la operatorii economici şi cu populaţia din mai multe localităţi ale judeţului au drept scop educarea şi informarea cetăţenilor cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi folosirea corespunzătoare a numărului de urgenţă 112”, transmite ISU Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *