Actualitate Sănătate

26 de persoane autoizolate la domiciliu, la nivelul județului Călărași

Direcția de Sănătate Publică Călărași informează că la nivelul județului nu există niciun caz confirmat și niciun caz suspect de infecție cu noul coronavirus (Covid-19), însă s-a luat decizia de autoizolare la domiciliu a 26 de persoane.

La nivelul DSP Călărași a fost întocmit un tabel cu persoanele izolate la domiciliu, care este actualizat continuu. Acestea nu prezintă simptome respiratorii sau febră și sunt monitorizate telefonic de către specialiștii în sănătate publică.

DSP Călărași a transmis către toate spitalele din județul Călărași adrese privind obligativitatea asigurării echipamentelor specifice de protecție pentru întreg personalul medical propriu.

În cursul zilei de miercuri, reprezentanții DSP Călărași au participat la mai multe întâlniri alături de Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Călărași, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, Consiliul Județean și alte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea unei eventuale epidemii, oferind informări, recomandări și clarificări.

Totodată, DSP Călărași a recomandat UAT-urilor, pe lângă respectarea măsurilor de igienă, să evite pe cât posibil, organizarea tuturor evenimentelor publice ( culturale, sportive etc), evenimente care presupun participarea unui număr mare de persoane, în același timp și aceeași locație.
Specialiștii din cadrul DSP Călărași au demarat o campanie de informare prin distribuire de materiale informative, cu privire la măsurile de protecție individuală.

Menționăm că sunt măsuri preventive, iar populația nu trebuie să se impacienteze, ci să aplice principiul precauției în luarea deciziilor.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea MS a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (coronavirus). Cetățenii care doresc informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă, pot apela numărul 0800800358.
De asemenea, informații pentru populație, informații pentru personalul medico-sanitar, evaluare de risc, sfaturi pentru călători, precum și situația la nivel global/național actualizată zilnic le găsiți pe site-ul www.cnscbt.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *