Sănătate

34 de cazuri noi de Covid, în județul Călărași

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, în data de 9 martie a.c., în județul Călărași, sunt 7.844 de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, dintre care 279 sunt active.  34 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. În carantină la domiciliu se află 936 de persoane, 227 de persoane sunt în izolare la domiciliu și alte 52, în izolare instituționalizată (internate).

În ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate decese.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași precizează că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori, în județul Călărași, este de 0,91.

Situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea:

  1. Plătărești (2,04);
  2. Luica (1,92);
  3. Căscioarele (1,81);
  4. Modelu (1,79);
  5. Gurbănești (1,74);
  6. Spanțov (1,72);
  7. Valea Argovei (1,7);
  8. Oraș Fundulea (1,64);
  9. Cuza-Vodă (1,51).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc. Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei Călăraşi efectuează, zilnic, acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice, în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege. Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20, menționează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *