Actualitate

Acțiune pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor.

Polițiștii au desfășurat în ziua de 02 iulie a.c., o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.
Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punți, roți, anvelope și suspensie.
Activitățile de control au privit și existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.
În cadrul acțiunii au fost controlate peste 120 de vehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.300 de lei.
Totodată, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare, dintre care 5 pentru motociclete și au reținut un permis de conducere pentru alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *