Actualitate

Amenzi de zece mii de lei, aplicate de polițiștii călărășeni

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, săptămâna aceasta, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, în urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 121 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 467 de mijloace de transport, 179 fiind mijloace de transport în comun și 431 persoane, dintre care 108 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 323 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *