Actualitate

Amenzi pentru călărășenii care nu au respectat restricțiile de deplasare impuse pe timpul nopții

În cursul nopții trecute, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au verificat modul în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020.

În urma activităților desfășurate, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23:00-5:00, precum și portul măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Au fost legitimate 124 de persoane dintre care 58 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație și au fost aplicate 58 de sancțiuni în valoare de 22.000 de lei.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic, și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

În ultimele 24 de ore, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași împreună cu polițiștii locali au desfășurat acțiuni de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, la activitățile de verificare participând peste 130 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 180 de societăți comerciale, 160 de locații de interes, 2 operatori/transportatori de persoane, 459 mijloace de transport dintre care 274 mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 1.800 de persoane.

Totodată, au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri”, transmite IPJ Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *